Zwarte Piet, mag het wel of mag het niet

Eigenlijk baal ik van alle commotie. Vandaag schreef ik op mijn facebook dat het toch niet teveel moeite is om rekening te houden met mensen die zich gekwetst voelen door Zwarte Piet. Ik sta er redelijk alleen in. Een miljoen Nederlanders die een petitie hebben ondertekend om van Zwarte Piet af te blijven. Een demonstratie op het Mailieveld. 800000 likes op Facebook, nee, niet van mijn stukje.

Alle drukte die er om wordt gemaakt! Nederland laat zich toch zeker niets vertellen?
Door de VN al helemaal niet
Blijf met je poten van ons feest
Mensen die hun profielfoto vervangen door Zwarte Piet

Ik wou dat we ons wat vaker zo druk maken om dingen maar hé, dit is Nederland? Niemand die ons vertelt wat mag en wat niet. Wij discrimineren? Echt niet. Zo zitten we niet in elkaar. Wij zijn de braafheid zelf maar gaan wel met een miljoen mensen stemmen op Wilders. Waar is Wilders eigenlijk in deze discussie? Hiermee zou hij het helemaal maken in ons fijne Nederland.

Hoewel, terwijl ik dit tik heeft de PVV Den Haag het fantastische idee opgevat om Zwarte Piet verplicht te stellen. Hoera, wat een goede set.

Ik ben boos merk ik omdat dit maar al te makkelijk wordt aangegrepen om te tonen hoe ver we gaan voor ons zelf.
Zoals elk jaar vier ik Sinterklaas. Ook dit jaar. Gewoon omdat ik het een leuk feest vind. En of we het leuk vinden of niet, deze discussie is niet meer te stoppen.

Verzin iets anders dan jezelf en anderen, zwart maken.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden