Zwarte Piet in juni

Gisteravond bij Knevel en van de Brink, mijn grote vrienden, een nieuwe hervatting van de discussie over Zwarte Piet. Een voorstander, een tegenstander en een vrouw die namens een kleine groep een voorstel heeft gedaan voor de nieuwe Piet. De nieuwe Piet wordt geshowd maar ik zie niet veel verschil. Steile haren, geen oorbellen. Compromis? Vind ik niet. Haal die kleur er van af en we zijn er. Wat schiet dit nu op? Hak die knoop in godsnaam door voor vijf december, voor eens en voor altijd.

De andere aanwezige gast toont haar Kleurenpiet en die mag er zijn. Paars gezicht, kan groen, geel, wit, zwart. De aanwezige mannelijke gast is fel tegen, alles moet blijven zoals het is. Een zuurpruim is het. Wat is het toch dat het zo moeilijk is om een stap te maken in de goede richting? Zeker bepaal ik niet wat de goede richting is maar als er iemand last heeft van iets wat wij doen, en we kunnen dat eenvoudig oplossen, dan doe je dat toch? Of is dat te simpel? Is het feest van die waarde dat ons cultuurgoed er van af hangt? En moeten we dan al die andere culturen maar vergeten?

Daar zijn we goed in. Sinterklaas is een wijze man. Ik denk dat hij het moet zeggen.

1 reactie

jefcooper 11 juni 2014 at 15:29

Als onderdeel van het Multi kul gedoe moeten wij begrip tonen voor de onbegrijpelijke gevoelens van immigranten, die bang zijn door Zwarte Piet in de zak meegenomen te worden. Dat is helaas de racistische rol van Zwarte Piet, minder.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden