Zullen we gaan rammen?

Tja, hoe gaat dat? Je drinkt wat met vrienden, je drinkt veel met vrienden en dan ga je nog even lekker stappen. Net over de grens, daar is het leuker. Jullie voelen je geweldig, een machtig gevoel dat bijna te groot is. Dat moet er uit. Je moet iedereen laten zien hoe geweldig machtig je bent. Doe je riem alvast af en rol hem op, dan verlies je straks geen tijd als je zo’n looser tegenkomt.

En die gozer zegt geen pap meer. Niet nadat jij met je witte gympen tegen zijn hoofd hebt geschopt. Als een fucking kickboxer deed je dat. Cool. Niet één keer maar een paar keer. Ja, ook mis, dat was jammer. En dan nog even de genadeschop toen de knaap op de grond lag. Jezus, wat voelde jij je geweldig. Je vrienden keken naar je op. Wat een lekker gevoel, beter dan drank en pillen.

—————————————————————————–

En we zien het, we lezen het, we zien het nog een keer en vol ongeloof kijk je er naar. Hoe is het mogelijk? Hoe, wat, waarom? Natuurlijk moeten die gasten gepakt worden en dat zullen ze ook. In deze tijd blijft niets lang onopgemerkt. De foto’s staan overal. Het internet is machtig en dan is de burger ook ineens machtig. Want wat je met een kleine oproep kan doen op facebook, kan grootse gevolgen hebben.

Daar maak ik me zorgen over. Ja, over die zeven idioten ook. Maar hoeveel idioten lopen er nog meer los die dit een reden zullen vinden om ook los te gaan? Eigen rechter spelen mag niet. Het klinkt betuttelend maar ik ben het er wel mee eens. Het is goed dat we door sociale media vaker mensen op kunnen sporen. Dat we samen er voor kunnen zorgen dat je niet meer ongezien weg komt met walgelijk gedrag. Maar laat het niet ontsporen zoals we ook al zo vaak hebben gezien.
Een van de zeven jongens kan het zich niet voorstellen dat hij dat gedaan heeft. Totaal ontredderd.
Onze maatschappij is totaal ontredderd want wie kan het straks nog uitleggen?

1 reactie

HansB 24 januari 2013 at 14:34

Het is maar te hopen dat men zich gaat realiseren dat niet alles wat op facebook vermeld wordt juist is.
Wat te denken van die arme keurige jongen die toevallig dezelfde naam heeft als een van die zeven etters en ook nog op een van hen lijkt? Althans zijn kapsel.
Overigens, van de week op het nieuws Europarlementariërs zien meppen en schoppen. Ze hadden een goede reden, dat wel, maar het was geen voorbeeld zoals ze zich lieten gaan. Misschien voetbalt hun zoontje wel.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden