Zomergasten: kabbelend babbelend

Ik verheug me er weer op. Zomergasten. Met de nieuwe presentator, de belg Jan Leyers. Tot mijn verbazing lees ik dat deze Jan de zanger van de band Soulsister was. Dat nummer (the way to your heart) heb ik veel meegezongen. Dus twee muzikanten, kan interessant worden.

Helaas is het dat niet. Natuurlijk, sommige fragmenten zijn mooi en bijzonder maar wat Zomergasten boeiend maakt is dat er tussen gast en presentator iets ontstaat. Dat er spanning is, een tegenstelling, een conflict. Al had er maar een octaaf hoogte verschil gezeten in hun stemmen. Maar nee. Je verwacht dat er nieuwsgierigheid is, vooral bij de presentator. Maar het is er niet.

Twee mannen die op elkaar lijken met een rustige, filosofische inborst, kijken elkaar begrijpend aan. Jan kijkt wat en zegt ‘hmm’. Waarmee hij wil zeggen dat hij het begrijpt.
De energie is er wel, maar het is zo’n slome, zomeravondenergie. Waar de fut al uit is, het kruit al is verschoten.
Ik mis de open haard.
Ik word niet uitgenodigd om mee te kijken, om me er mee te bemoeien. Jammer. Ik vrees dat het de komende weken niet beter wordt of er moet een hele bijzondere gast komen met extreme ideeën.

Ik weet, er is altijd veel kritiek op de presentator van Zomergasten maar zelfs dat zou nog te veel opwinding veroorzaken. Het is zo saai dat ik maar dit stukje ben gaan tikken.

Laat mij nog maar wat van die eskimovrouwen zien.

3 reacties

Wllm kalb 24 juli 2012 at 07:56

Heel veel gemiste kansen. En dan is drie uur een hele zit. Ik ben na een uurje mij spannende boek gaan uitlezen.

Reply
spuit11 23 juli 2012 at 10:16

Dat heb je goed verwoord, het was slaapverwekkend. laat ze samen in het klooster kruipen godbetert! Die Eskimovrouwen vond ik ook mooi, maar er viel toch veel meer over te vertellen?
Dat gedoe over klanken en hoe die dan heten, die termen ben ik gelijk kwijt als leek, laat een goed stuk muziek horen en ik ben er weer bij!
Van het stukje over Chet begreep ik ook niets, wat wilde hij nu overbrengen, het verval of de muzikant?
Ach Henny Vrienten, goed voor kleine meisjesmuziek maar verder totaal geen ballen, wat een saaie kerel!!

Reply
Bart 23 juli 2012 at 08:14

Saai, en erg stroef verlopend.
Ik ben na 20 minuten, toen ik het eigenlijk wel bekeken had, maar gauw wat anders (erbij) gaan doen.
Geen chemie tussen de twee ervaren, geen beste start dus!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden