Zomergasten… de promo’s waren leuker

De promo van Hans Teeuwen over zomergast met Hans Teeuwen waren leuk. Het huilmoment, de jonge vrouwen die naar zijn huis zouden komen… Ik had me er enorm op verheugd. Zoals elk jaar zitten er soms juweeltjes tussen en is het dan niet een hele avond boeiend dan zijn er toch in ieder geval fragmenten de moeite waard. Maar gisteravond, Hans Teeuwen met als interviewer Wilfried de Jong… dat moest toch wat worden.

Het werd het wat mij betreft niet. Momenten waarop de Jong probeerde door te vragen naar het idee achter het antwoord waren zo gespannen en zonder humor dat zelfs Hans Teeuwen hem gerust moest stellen. Er waren geen ideeen achter het antwoord. Dat is misschien de belangrijkste constatering. Teeuwen liet een paar fragmenten zien van dingen waar hij geinspireerd door raakt omdat het zo de grenzen opzoekt van wat nog ‘leuk’ mag heten. Ik heb er niet om kunnen lachen. Saaie televisie, Hans Teeuwen is voor mij niet aantrekkelijker geworden en Wilfried de Jong al helemaal niet.

Misschien moeten we ook maar ophouden met ten eerste kritiek hebben op de uitzending want waarom verwachten we ineens een avondvullend prachtig lang programma? Het programma heeft misschien zijn tijd gehad. Vanaf het moment dat het niet meer om de gast ging maar op de presentator eigenlijk. Dat is nu te veel jaren. En wat verwacht ik eigenlijk? Is niet alles doodgekauwd, uitgelachen, stuk ontroerd?

Vrees van wel.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden