Zo trots als een pauw

peacock-833713_640

Afgelopen weekend was het koorweekend van Vrouw & Co. Al dertien jaar verblijven we op dezelfde fantastische locatie in Handel waar we vooral onszelf in de watten leggen. Want als wij het niet doen, wie dan wel?
We werken in zo’n weekend aan een optreden, nieuw repertoire, de broodnodige bonding. We doen onszelf te goed aan heel veel wijn en heerlijke gerechten. We dansen en lachen en komen 48 uur lang niet buiten. Gaan veel te laat naar bed en blijven geloven in een eeuwig durende energie die heus niet met de jaren minder wordt….

Dit jaar hadden we ook een workshop van Hester Macrander, bekend geworden als Nederlands cabaretière maar zij is ook theaterdocent/Regie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Zij had de video bekeken van ons laatste optreden en kwam de puntjes op de I zetten. Wat leuk was om te horen was haar eerste reactie op ons koor: eigenlijk deden we al heel erg wat we moesten doen. Een heel eigen koor, origineel, op publiek gericht, dynamisch en een een programma dat al echt staat met afwisseling in beeld en zang.

Met haar tips hebben we zo veel kunnen doen. Hoe mooi was het om opnieuw naar de teksten te kijken van liedjes. Wat zingen we eigenlijk, waar gaat het over. Aan de hand van vier kleine regeltjes zijn we aan de slag gegaan. De zinnen zachtjes in jezelf zeggen, waar gaat het over, wat voel ik er bij.

Wonderbaarlijk wat er met iedereen gebeurde. Ineens tot tranen geroerd door wat we kwijt geraakt waren. En het is echt niet zo dat we een volgende keer huilend op het podium staan maar wel met nog meer beleving en lef. En wat een heerlijkheid, we mogen iets doen met onze handen. Graag zelfs. Dus wij kunnen niet wachten om het te laten zien. 8 maart doen we dat in de Graanschuur op uitnodiging van een grote groep vrouwen. Daarna gaan we gewoon weer lekker zingen en wachten tot een nieuw programma zich aandient.

1 reactie

Gertrude 25 januari 2016 at 22:28

Mooi geschreven Anja!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden