Zijn de kleine dingen die ’t doen

(Wie kent dit liedje nog?) Ik ben geen voorraadmens, bij mij in de kast geen blikken bonen of een vriezer vol met vlees. Als ik iets nodig heb dan koop ik het wel. Maar.. Er zijn twee dingen waar ik erg gelukkig van wordt als ik daar heel veel van heb. Wattenschijfjes en toiletpapier. Niets kan me een zo voldaan gevoel geven als een megapak Page toiletpapier, zo’n pak dat eigenlijk bedoeld is voor grote families met een behoorlijk stoelgang. Van beide heb ik geen last. Ik heb wel een groot huis met grote kasten.

Te weten dat ik wat velletjes afscheur, het einde van de rol in zicht is maar dat ik nog veertig rollen heb liggen… Of dat ik mijn gezicht schoonmaak, een paar wattenschijfjes pak en vanuit mijn linkerooghoek nog vijf nieuwe rollen zie liggen. Heerlijk. Kleine genoegens, ik geef het toe, maar toch…
Dit weekend heb ik die voorraden weer aangevuld tot het punt dat je eigenlijk denkt: dat maak ik van mijn leven niet meer op maar het dient een Doel. Want stel dat we in het ergste geval vanavond geen wereldkampioen worden dan blijven die twee genoegens gewoon bestaan. Bij alledaagse handelingen keert dat gelukzalige gevoel toch terug. En zowel het toiletpapier als de wattenschijfjes kan je gebruiken om je ogen te deppen. Als het nodig is heh, get real!

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden