Zie zo Ziggo

Ziggo is de pineut deze dagen en met Ziggo miljoenen gebruikers van het pretpakket. Ja, ik ook. Zaten wij dinsdagavond helemaal klaar om de laatste drie afleveringen van The Brigde te bekijken, stopte Netflix er mee na het zien van de eerste.
Oké. Geen punt. Woensdag dan de laatste twee. Woensdagavond, 22.00 uur, weg Netflix. Nog net een aflevering kunnen zien. Oké, geen punt. Donderdag de laatste dan maar.
Donderdagavond, midden in de laatste aflevering, rond 22.00 uur, Netflix sputtert weer, geen wifi op ipad, geen internet op computer. Snel even op twitter gekeken en daar werd beloofd dat Ziggo alles zou herstarten en ja wel, binnen een paar minuten konden wij weer verder waar we waren gebleven. Een laatste spannende aflevering van een serie in drie delen zien, verhoogt de spanning niet. Gelukkig kwam het niet zover.

Maar hoe afhankelijk zijn wij geworden van de grote jongens als Ziggo en KPN die zeggen het allemaal voor elkaar te hebben? Waren deze aanvallen nog betrekkelijk onschuldig en had het geen lastige consequenties: Nederland lag bijna plat. Wat als straks ons financiële verkeer niet meer mogelijk blijkt? Documenten te grabbel liggen bij jan en alleman? De ontwikkelingen rond internet zijn geweldig en we zijn nog maar aan het begin maar lopen we niet achterop als het om beveiliging gaat, om oplossingen bedenken? Dan denk ik nog niet eens aan de beveiliging van land en burgers. Gelukkig weet ik daar niets van.

De Volkskrant lag er gisteren ook enkele uren uit. Pesterijen door onbekenden, niet te traceren waar de hoeveelheid post vandaan kwam en komt. En we zijn er nog niet. Eens kijken wie vandaag de dupe is.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden