Zeg maar ‘nee’ dan krijg je geen ‘gay’

gay-couple-1192249_640

Momenteel laait de discussie op of je in asielzoekerscentra de homomannen moet beschermen. Ik heb nog niets over lesbische vrouwen gehoord maar wellicht hebben zij het iets makkelijker om het te verbergen.

Het ene kamp zegt: Nee, geen aparte centra voor homomannen. Men moet maar leren en weten dat we in dit land anders omgaan met elkaar.
Het andere kamp zeg: Ja, wel aparte centra. Zolang we niet in staat zijn om hen te beschermen is dat op korte termijn de beste oplossing.

Voor beide meningen is wat te zeggen. Maar als alle vrouwen verkracht worden in een centra, zeggen we dan ook, nee, blijven, mannen moeten maar leren dat wij hier in het westen, anders omgaan met vrouwen? Nobele gedachten in deze boze wereld. Als we kunnen garanderen dat er binnen deze centra voldoende beveiliging is, dat je daders kan pakken en straffen.. dan heb je een punt maar we hebben amper geld om goede, kleinschalige opvang te regelen. Regel dat eerst dan is dat voor heel veel problemen een oplossing. En tot die tijd, haal de mensen die dat willen weg en zorg dat ze zich in dit vreemde land veilig voelen. Er is al genoeg waar ze voor moeten vechten, als daar ook nog lijfsbehoud bij komt… dat wens je niemand toe.

We zijn er niet met postertjes ophangen en zeggen hoe vrij en tolerant wij zijn. Ten eerste overtuig je op die manier echt niet al die gehersenspoelde mensen met overtuigingen uit een wereld die wij slecht kennen maar ten tweede, hoe vrij en tolerant is het hier echt?

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden