Ze coaleren zich de klere

Oh, oh, die mannetjes toch. Mannetjes met plannetjes. En mooi weer spelen. En netjes doen. En mondjes dicht. Maar dat is voorbij, hoop ik.

En ‘coaleren’ is vast geen echt woord maar daarom past het zo goed bij het spel dat ze spelen.

Dag 70
Vrijdag 26 mei gaan ze verder, op dag 70 van de besprekingen. De tijd van gemoedelijkheid is voorbij want nu heeft ineens het VVD veel te verliezen. Want stel dat het maar niet lukt? Wat dan? Gaan we over links, zonder Rutte?

Rutte sommeert Pechtold en Seegers om nogmaals aan tafel te gaan met Buma en Rutte zelf als gesprekspartner. Pechtold weigert, want waarom praten als er eigenlijk niets te bespreken valt. Behalve als iedereen zijn stokpaardje laat vallen. Maar wat houd je dan nog over?

Water bij de wijn
Informateur Schippers geeft het nog niet op. Dat is ook niet fijn om te doen. Als staatsvrouwe met macht. Het zou zo maar kunnen dat ze weer uitkomen bij Groen Links. Klaver iets geven waardoor hij wel kan meedoen zonder zijn ‘beweging’ uit het lood te slaan. Dan moet Buma buigen en Rutte een beetje.

Gelukkig merken we er niet veel van dat we zonder zitten. Zonder kabinet. Dat we het gewoon zelf doen met wat we hebben. Rutte wordt nerveus en dat staat hem minder goed dan de glimlach die hem doorgaans vergezeld.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden