Websites. Makkie.

Ik maak websites. Met veel plezier en met een toenemende regelmaat. Dus mijn lijst met websites wordt langer en wordt het hoog tijd om het administratief op orde te brengen voordat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Ik besluit om enkele websites te verhuizen naar een ander pakket. En geloof me, daar had ik zo mijn redenen voor. Mijn provider schrijft hoe makkelijk dat is. Even dit, even dat en dan nog even zus en zo en: voila.
Ik doe even dit, even dat, zus en zo. Geen voila. Ik zucht met de volledige overtuiging dat ik het klusje ga klaren. Na een dag of twee zucht ik nogmaals. Het lukt me niet. Wat nu.

Een nieuw begin

Geen mens kijkt op de site van vrouw-co.nl maar nu ineens wel. Ik krijg een telefoontje. Is de site uit de lucht? Dit kan niet waar zijn. Precies op de dag dat iemand de site bezoekt, ligt het eruit. Ik besluit om niet meer op zoek te gaan naar oplossingen om het te fiksen maar opnieuw te bouwen. Weer een dag verder maar www.vrouw-nl is weer online.

AV Teksten

Mijn eigen site AV-teksten.nl ligt er ook helemaal uit en hoe mooi was die wel niet? En hoe ingewikkeld. Database, connectiebestanden, plugins, widgets, css, leuke quotes, opmaak…. weg. Config.php, pfffff. Uploaden, afloaden. Ftp, omleidingen, e-mailadressen, fptadressen, masterwachtwoorden en pakketwachtwoorden.

Mijn hart slaat op hol.

’s Nachts

Ik droom van codes. Schiet plotseling wakker met ‘de’ oplossing. Probeer het uit. Werkt niet.  Ga weer slapen.
En zo is er een week voorbij gegaan van zinloos werken. Want wat ik wilde, de reden voor de verhuizing, werkt niet. En op de site staat dat mijn provider daar niets aan kan doen. Dat zoiets buiten hen om kan gebeuren. Jammer dan.
Nu nog een week in het vooruitzicht voor de bouw van AV-teksten. En weet je wat? Ik heb er zin in.

Dus volgens mij heb ik toch het juiste vak gekozen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden