Wokken

Gisteravond zijn we gaan wokken. We zijn niet echt van het wokken. Maar via Groupon konden we heel, heel goedkoop wokken en wij zijn Hollanders dus gingen we wokken.
Al na het bestellen van mijn groupons vond ik meningen van mensen op internet die er niet om logen. De eerste was hoopgevend. ‘Het eten was verrukkelijk’, ‘geen geld voor zo’n maaltijd’. Opgelucht lees ik het voor aan Vriendin. Dat er nog veel meer negatieve verhalen te vinden zijn… ik zwijg.

Hoe was het? We hebben olie gewokt. Dat was het. De ventilatie in het gebouw was zo slecht dat binnen de kortste keren de hele tent vergeven was van een vettige walm. Alles, alles stonk. Alsof we met z’n allen in een bak vet hadden liggen rollebollen, niets uit laten lekken, zo aan onze haren uit het vet getrokken en op straat gezet.

Vanmorgen rook alles nog naar vieze, oude patat en olie dat in maanden niet ververst was.
Dus het zal weer heel lang duren voordat we ons weer aan wokken wagen.

3 reacties

stefanvanaken 21 januari 2012 at 00:37

Niet mokken….

Reply
Marijke 20 januari 2012 at 13:36

Eén voordeeltje (naast de prijs): door het vele vet glijdt alles ook weer soepel je lichaam uit, hoewel ik voorlopig geen vet meer kan zien of ruiken …
Maar het belangrijkste was toch om weer even lekker samen te zijn. De kopjes koffie daarna in de sfeervolle tent aan de boulevard maakten veel goed.

Reply
assyke 20 januari 2012 at 11:41

ik heb afgelopen herfst voor het eerst gewokt
geen walmen, maar wel een zeer fantasieloze entourage
ook het voortdurend opstaan van de tafelgenoten ervaarde ik als zeer ongezellig

liever een chinese maaltje in een goed restaurant
waarbij het toegestaan is te blijven zitten:)

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden