Witte sokken

Gisteravond trad Vrouw & Co op voor het Vrouwengilde in Poeldijk. Voor het Vrouwengilde was het de afsluiting van een vijftigjarig bestaan. Het opheffen werd gevierd als een feestje want het Vrouwengilde is niet meer nodig en dat is in de lange geschiedenis van de vrouwenemancipatie inderdaad een feestje waard.

Bij ons optreden waren ook enkele mannen aanwezig, familie van een van de vrouwen die een lintje kreeg uitgereikt door de burgemeester. Vrouw & Co is een vrouwenkoor en wij zingen over ons leven, een vrouwenleven dus. Mannen, we kunnen er niets aan doen. In de pauze vertrokken die familieleden om jonge kinderen in bed te stoppen. Twee mannen kwamen naar ons toe en riepen lachend: ‘Nou, nou, we moeten het wel verduren zeg, we kregen het er warm van’. Tegen de dirigente: ‘Maar ze zijn wel goed’.

Ik was verbaasd want ja, we zijn een vrouwenkoor maar we zijn geen anti-mannenkoor. Maar de meesten van ons hebben nu eenmaal een relatie met een man en daarom gaat een lied over een relatie, over een relatie met een man. En we hebben het over ‘foute sokken’, ja sorry, mannen, meestal witte mannensokken.

Misschien was zo’n vrouwengilde nog niet zo overbodig.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden