Wilt u de foto verwijderen. Ik kan er niet tegen.

naaktfotoBodybuilder Susie Hazlewood (46) heeft borstkanker. Er is een borst geamputeerd. Om aandacht te vragen voor deze vreselijke rot ziekte, plaatste ze een foto op facebook van haar naakte lichaam met littekens en 1 borst. Op Facebook werd er gerapporteerd dat het een onbetamelijke foto zou zijn. Men kon er niet goed tegen.

Dat is zo. Kanker is een onbetamelijke ziekte. Het ruïneert levens en lichamen. Het maakt meer kapot dan ons lief is. En we willen het liever niet zien. We willen het allemaal niet hebben of krijgen. Maar inmiddels weten we hoe vaak het voorkomt. We kennen allemaal wel iemand met borstkanker. Hoe gaan we met om met deze ziekte en mensen die deze ziekte hebben? Hoe overwinnen we onszelf door te praten over een ziekte die we liever, nog steeds, verzwijgen?

Volwassen mensen zijn we en toch willen we er niet aan. Denken we dat, als we er niet over praten en vooral geen ‘lelijke’ plaatjes laten zien, het niet bestaat.

Maar het bestaat. Net zoals het vluchtelingenprobleem. De oorlogen. De haat. Ik weet niet hoe de wereld er uit zou zien zonder al deze zware zaken. Maar door de foto weet ik wel hoe een vrouw er uit ziet, met 1 borst, met littekens. Ik zie een krachtige vrouw, een machtig lichaam. Een vrouw die lacht. Wat moedig en mooi.

Voor wie de foto wel kan zien, dit is de link naar het artikel.

1 reactie

Ximaar 12 oktober 2015 at 11:41

Vreemd om een foto te verwijderen omdat iemand er niet tegen kan. Bezoekers hebben toch geen plicht om langs te komen en de foto te bekijken? Met hetzlefde argument kan ik ook wensen dat alle PVV-artikelen die me niet aanstaan worden verwijderd omdat ik daar niet goed van word.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden