Willem Engel, wacht nog even met jouw weg naar liefde asjeblieft?

@annaholligan

Gisteravond sloot de horeca vanaf 22.00 uur ’s avonds hun deuren. Voor vier weken of meer. Met tranen in de ogen en pijn in het hart. Gisteravond dansten dronken guppies in Den Haag, hun laatste shotje eruit. Ze wilden zingend ‘lalalala’ ten onder gaan. Laveloos lullend en triest gaan ze nu de wereld over. Top.

Er is een virus en misschien is dat wel de waanzin. De waanzin van ‘nooit gedacht dat ons iets zou treffen’. En er worden fouten gemaakt in de bestrijding van het virus. Stomme fouten soms, maar ook fouten die jij en ik zouden kunnen maken. Het is ook waanzin. Niet te doen met een virus dat om zich heen grijpt als een veelkoppig monster.

Viruswaarheid en het Algemeen Burger Collectief

Zalvend zacht en licht masserend, manipuleert de heer Engel ook maar wat om zich heen. Samen met  het Algemeen Burger Collectief laat Viruswaarheid hun waarheid zien door hand in hand ‘vrijheid, vrijheid’ te roepen. Bravo. Dat zet zoden aan de dijk.

Ik weet het niet. Ik weet niets van het virus maar ik weet dat we gevaar lopen. En als ik dan zo stom ben om vertrouwen te hebben in een regering van een land dat ooit zo’n groot hart had, en het blijkt volkomen onterecht te zijn? Geloof me, harder kan je mij niet straffen.

Voor en tegen

Zoals in elk meningsverschil zijn er mensen voor en tegen. Zoals altijd ook lopen sommigen hersenloos achter slimmeriken aan zonder zich nog te verdiepen in ‘waarheid’. Als dat al bestaat. Ik sluit niet uit dat er in beide kampen sprake is van waarheid.

Vrijheid? Voor!
Liefde? Voor!
Onderdrukking? Tegen!

Zo makkelijk is het om ons, mensen, op één lijn te krijgen.

Ik vraag je vier weken

Als de heer Engel en zijn volgelingen het kunnen opbrengen om vier weken hun mond te houden, niet roepend en mediterend op een plein voor vrijheid te strijden, thuis te blijven en, zie Dissel, een mondkapje te dragen zoals nu van ons gevraagd wordt… vier weken.

Vier weken om je gelijk te halen. Want als er na die vier weken niets is veranderd, dan heb je reden om te roepen dat de gewone man dom gehouden wordt. Dan heb je reden om als grote leider op de tafel te klimmen en je gelijk te vieren. Dan mag je feesten en beesten en onbeperkt de liefde bedrijven.
Maar houd het vier weken vol. Net zolang dus als de horeca het moet zien te redden. En net zolang als de ‘gewone man’ het moet volhouden.

Het lijkt mij te doen. Vier weken je bek houden.
Wat heb je te verliezen in vergelijking met wat anderen al lang verloren hebben?

 

5 reacties

Mrs. T. 15 oktober 2020 at 20:30

Eerlijk: ik vind dat dit soort groepering die vier weken niet eens waard zijn. Ondermijnen, dat doen ze. In alle opzichten. En waarom?
Iedereen roeit met de riemen die men heeft. Wat het virus teweeg brengt is ongekend en men moet beslissingen nemen terwijl men niet weet waar ze toe zullen leiden. Complottheorieën brengen ons alleen maar verder van huis.

Reply
Tineke 15 oktober 2020 at 12:14

Helemaal mee eens, Anja. Heb het gedeeld op Twitter

Reply
Vlasje 15 oktober 2020 at 11:42

Hear hear!

Reply
Emie 15 oktober 2020 at 10:01

Wat een goed stuk! Helemaal mee eens !

Reply
Neeltje 15 oktober 2020 at 09:37

Ik sluit mij bij jou aan!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden