Wie Willem?

Niemand die het niet zal weten. Koningin Beatrix treedt af op 30 april en Willem treedt aan. Het deed me wat, haar toespraak. Sober en oprecht. Niet pratend over de pijn omdat we allemaal toch wel weten dat die er is.
Is Willem er klaar voor? Geen idee. Ben ik klaar voor Willem? Van alle kanten hoor je dat hij het kan, er klaar voor is maar toch…
Kan een vader moederen? Wat geeft iemand de capaciteit om boven een volk te staan. Als een op wacht staande quardian-angel, met de armen gespreid. Nee, niet iemand die de pijn van ons afneemt want pijn bestaat. Dat is leven. Maar zoals ik als kind vaak dacht: ‘als er een God bestaat, dan weet hij van mij’. Dat alleen al was voor mij reden genoeg om een God te willen.

Een koning is anders natuurlijk. Is geen god met bovennatuurlijke krachten. Is vooral een wijs en rijp en volgroeid mens. Dat hoop ik tenminste.

Maar wie zal Nederland omarmen als de dijken het niet houden?
Wie zal de traan afvegen van een moeder met verdriet?
Wie zal de brandwonden likken als het vuur weer eens ontvlamt?

Willem?

3 reacties

HansB 30 januari 2013 at 14:13

We zijn verwend met Koningin Beatrix maar ze is er ook in moeten groeien.
Ik geloof wel in de nieuwe Koning en Koningin. We moeten ze even de tijd gunnen. Samen zijn ze sterk.

Reply
knutselsmurf 29 januari 2013 at 11:33

Ze hebben goed begrepen wat jij hier aanstipt.
Máxima is de nieuwe Juliana.
Ze heeft de looks en de manieren en ze praat zelfs een beetje raar, zoals je van een koningin verwacht. Ze heeft niet voor niets laatst in de grachten gezwommen om geld in te zamelen voor ALS, zelfs ik was een beetje ontroerd.

Reply
Henk 29 januari 2013 at 11:19

De koningin is er ook nog 🙂
grH

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden