Wie houdt zijn hand vast?

Een mooi beeld gisteren. Willem Alexander die de hand van Maxima vastpakt als zij geëmotioneerd de kisten voorbij gedragen ziet worden.
Rutte zit er naast. Zijn gezicht strak, zijn benen stevig op de grond en ik denk, wie pakt jouw hand vast als je het soms niet meer weet?
Dat het staatsgeheim veilig is bij hem, daar ben ik van overtuigd want ik ken niemand die zijn privé-leven zo verborgen houdt, als hij. Zijn goed recht natuurlijk.

Gisteren hoorde ik een journalist uitleggen waarom het zo ingewikkeld en complex is met alle landen om ons heen. Hoe alles weer verbonden is met elkaar. Hoe een militair ingrijpen in Oekraïne weer een reactie op moet roepen van Rusland. Hoe Irak en Iran verweven zijn, Israël. Ik kan het verhaal niet kloppend vertellen omdat ik terwijl hij aan het praten was alleen maar dacht: mijn God, wat is die wereld van ons ongrijpbaar geworden. Hoe krijgen we ooit de grip weer terug?
En Rutte moet er van weten. Hoe moedeloos wordt hij soms? Dan gun ik hem echt dat er in de laten uren ’s nachts, iemand uit de kast gekropen komt, een vrouw, een man, die even zijn hand pakt.
Die dan zachtjes in zijn oor fluistert, dat het allemaal goed komt, zodat hij even zijn ogen kan sluiten en vergeten.

2 reacties

HansB 25 juli 2014 at 11:57

Gisteren las ik, geschreven door onderzoekjournalisten van zakensite 925, dat de raket die vlucht MH17 neerhaalde afkomstig is van het Russische Rostec. Een wapenfabrikant die via een web van schimmige bv’s op Amsterdamse Zuidas zetelt. Zo profiteert het bedrijf van de belastingvoordelen die Nederland biedt.
Als er zulke belangen in het spel zijn, dus ook Nederlandse, dan denk ik dat het nooit meer goed kan komen!

Reply
Anoniem 24 juli 2014 at 07:54

Mooi geschreven An, vandaar dat ze haar zonne bril ff op had.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden