When you’re big in zoetermeer….

Ik kan het niet laten, na mijn vorige stukje over Big in Japan. Lang getwijfeld of ik nu ga schrijven over Vrouw & Co, want is dit blog daar wel voor bedoeld? Maar ach, het is mijn blog en bovendien is er momenteel even helemaal niets anders dan Vrouw & Co.

Vrouw & Co is een vrouwenkoor uit Zoetermeer, we zingen a capella, op bekende melodieën, eigen gemaakte teksten. Het is een cabaretachtig koor met vrouwen van ongeveer dezelfde leeftijd. Dat is handig en bijna voorwaarde omdat we zingen over ons leven. Sinds een paar maanden zing ik niet meer mee maar bemoei met nog in alle hevigheid er mee. Ik schrijf de teksten van de liedjes en praat het verhaal aan elkaar. Gisteravond hadden we voor het eerst in drie jaar een optreden. In een echt theater, met echt licht en geluid, en film en technici en met een heel leuk publiek. En het was geweldig. Het optreden ging buitengewoon goed en de reacties waren lovend. Zo lovend dat we absoluut verder gaan want het smaakt naar meer en meer en meer.

Tijdens zo’n optreden zie je pas hoe je gegroeid bent als koor. Waartoe iets kan leiden dat lang duurt maar uiteindelijk toch vruchten afwerpt.

Wat ik nu wil met dit misschien totaal nutteloze artikel voor sommigen, geen idee. Ik moet het kwijt. Van de daken schreeuwen doe ik niet maar dan komt dit toch behoorlijk dichtbij. En morgen schrijf ik weer met iets meer afstand over andermans leven.

Of niet-leven.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden