Weiger weigerambtenaar?

Iedereen is blij dat er eindelijk een kamermeerderheid is om weigerambtenaren te ontslaan. Het is discriminerend, het past niet in deze tijd, 10 jaar na het instellen van het homohuwelijk.
Nu ben ik van de doelgroep maar heb een andere mening. Een weigerambtenaar die al deze baan heeft mag van mij gewoon blijven zitten. Nieuwe ambtenaren kunnen wel op basis van ‘vrijheid gelijkheid homoschap’ worden afgewezen. Dat is een ander verhaal. In de gemeente Den Haag kan je kiezen. Elke ambtenaar stelt zich voor met een filmpje. Je ziet en hoort gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Laten we eerlijk zijn, op basis van wat kiezen we, uitstraling? Hoe komt iemand over, wat zegt hij of zij, is het een leuk mens.

Er stelt zich iemand voor als superchristen. Hij zegt ik weiger vanwege mijn geloof homo’s in het echt te sluiten. Ga ik die dan kiezen als homo zijnde? Nee want: geen leuk mens (voor mij).

Natuurlijk moet je wel wat te kiezen hebben. Dat staat voorop. Wij vonden het al lastig te kiezen uit ongeveer 30 ambtenaren die geen van allen het homohuwelijk buiten sluiten. Maar buiten sluiten doen wij wel. ‘Die spreekt te plat Haags, die is te serieus, die te spiritueel, te chique en ga zo maar door.
Wij hebben gekozen voor de leukste homo die er bij was. Het was geweldig want hij bracht precies dat wat wij belangrijk vinden in het leven: humor, snelheid, diepgang, empathie en liefde.

Mag een bruidspaar trouwens een homoambtenaar weigeren als hij/zij de enige ambtenaar is?
Hmm. Interessante discussie.

5 reacties

Blewbird 26 oktober 2011 at 22:36

Een ambtenaar moet uitvoeren wat hem/haar wordt opgedragen. Als een overheid weigerambteren toestaat, in welke positie dan ook, is het hek van de dam.

“Nee mevrouw, ik kan uw vuilniszak niet meenemen, want daar zit kattenbakgrind in en daar heb ik bezwaar tegen”.

Reply
Schrijfkunst (Ingrid van den Bergh) 26 oktober 2011 at 20:21

kleine variant: laat die weigerambtenaren zitten (en weigeren) die zijn aangesteld voordat het homohuwelijk zijn intrede in ons kand heeft gedaan.
Alle weigeraars van daarna mogen voor mij de laan uit.

Reply
Schrijfkunst (Ingrid van den Bergh) 26 oktober 2011 at 20:20

kleine variant: laat die weigerambtenaren zitten (en weigeren) die zijn aangesteld voordat het homohuwelijk zijn intrede in ons kand heeft gedaan.
Alles weigeraars van daarna mogen voor mij de laan uit.

Reply
hansb 26 oktober 2011 at 17:08

Ik ben het helemaal met je eens, dus daarover geen discussie.
Mijn mening over je laatste vraag: Nee!
Weigert dat weigerbruidspaar de ambtenaar toch en is hij de enige, zullen ze naar een andere gemeente moeten uitwijken.
Als ze zich door hem ook niet in ondertrouw willen laten inschrijven, hetgeen in de woongemeente van een van de twee moet gebeuren, hebben ze toch zelf een probleem.

Reply
JeeJ 26 oktober 2011 at 11:02

Je bent goedddddddddddddddddd!!!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden