Weekendje zit er weer op

Elk jaar kijken we er naar uit: ons vrouwenkoorweekend in Handel. Niet in de laatste plaats omdat Handel unieke boerderijen/groepswoningen heeft waar het heerlijk, luxe vertoeven is. En niets is voor ons dameskoor goed genoeg natuurlijk. We komen al in in Handel een jaar of acht en het is nog nooit tegengevallen. Ook het weekend zelf niet. Stel je voor, ongeveer vijftien vrouwen (huisvrouwen? zorgende vrouwen? dominante vrouwen? stille vrouwen?). Het gaat allemaal goed.

Naast het harde werken is er tijd genoeg voor filosofische gesprekken, die afhankelijk van het aantal wijntjes in de vrouw, steeds diepere en ondoorgrondelijke lagen krijgen. Laat naar bed, elk jaar een halfuurtje eerder. We hebben berekend dat we over een jaar of zestien, direct na het vroege diner, gaan slapen 🙂
Er wordt heerlijk gekookt, heerlijk gegeten. Corvee… ieder pakt haar deel.
Gisteren voor het vertrek, werd in een half uur kamers en gezamelijke groepsruimten opgeruimd en geleegd. We worden steeds sneller. Maar wat leuker is, we worden als koor steeds beter. Als je als meekijkend koorlid, schrijver, kippenvel krijgt bij liedjes die we al honderd keer gezongen hebben, dan doet Vrouw & Co het goed.
Ons optreden in maart wordt weer een uitdaging. De zaal vol krijgen niet. Hoe cool is dat?

1 reactie

HansB 21 januari 2013 at 11:47

Je zou er van gaan zingen!
Ik bespreek alvast twee plaatsen voor maart.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden