We noemen haar Ami

We zijn echt niet over één nacht ijs gegaan toen we onze hond, Ami noemden. Ook in het Japans betekent het ‘vriend’, dus wat wil je nog meer.

Toch in de praktijk vind ik het steeds meer een ‘zeik-naam’ worden. Niet de hond dus maar de naam (voor de duidelijkheid). Kun je gewoon kort ‘Ami’ zeggen dan is het een leuke naam maar moet je haar roepen, wat nogal eens voorkomt ergens in de duinen, op het strand of een andere plek waar meer mensen komen, dan wordt het een hele vervelende, jengelende naam. Probeer het maar eens: Amiiiiiiiiiiiiiiii.

Het doet mij denken aan een reclame van lang geleden waar een man met een lullig stemmetje ‘Emy’ roept. Ik heb zelf ook eens een vrouw over het strand ‘Frederiekje’ horen roepen. Helemaal in paniek was ze en wij konden niet anders dan lachen. Niet omdat ze haar hond kwijt was maar het klonk zo idioot. ‘Frederiekje, kom eens bij mama’, zoiets. Beter was het geweest om Ami een stevigere naam te geven. Een naam die je kunt roepen zonder dat je voor gek staat. Bijvoorbeeld: Shib, Baas, Hond.

Of we hadden een hond moeten nemen die luistert. Maar ja.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden