Wat we kunnen leren van een droom…

We worden wakker met allebei een aparte droom. We hebben dus veel te vertellen op de vroege ochtend. Vriendin mag eerst. Zij droomde over een nieuw huis dat we gaan betrekken. Niet vreemd, midden in alle huisperikelen.

Het werkelijke verhaal is dat we van een eengezinswoning naar een nieuwbouw appartement gaan. Dat duurt nog even maar het komt er aan. We hebben redenen voor deze keuze. We worden ouder en de trappen steeds hoger, we hebben meer ruimte dan we nodig hebben en het aankomend onderhoud vraagt meer dan onze vier linkerhanden samen en nieuwbouw betekent: alles nieuw.
Nu droomde Vriendin echter dat we een huis kochten met nog een etage meer dan dan we nu hebben. Oud en bouwvallig. De enige reden voor de aankoop was dat er op de bovenste etage een waanzinnig dakterras was en een bar.

Need I say more

En op dat dakterras vertelden we elkaar opnieuw redenen voor de aankoop van dit huis. Die trappen vielen eigenlijk toch wel mee, oud heeft toch wel een eigen karakter en een dakterras met een bar, hoe cool is dat. Hoeveel feestjes gaan we geven daar?

We lachten om de droom met iets van gêne. Omdat we heel goed zijn in recht praten wat krom is en uiteindelijk ook zelf gaan geloven wat we eigenlijk niet geloven. En we zijn er allebei heel goed in.

Van sommige dromen kun je leren. Anderen gaan met deze kwaliteiten de politiek in.
Dat schijnt ook te werken.

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden