Wat een geluk – er is nog hoop

peace-529380_640Uit de krant : ‘Vorige week nog was het Front National de grote winnaar in de eerste ronde van de regionale verkiezingen, maar na zondag is van die winst niets meer over’.

Dat vind ik nu eens positief nieuws. Dat ze het niet gered hebben. Ik zag vorige week Wilders met zijn glimmende tronie glunderend vertellen over zijn vriendin, Marine le Pen, partijleider van het Front National. Hoe hij hoopvol gestemd was en niet kon wachten op het moment dat hij president Le Pen kon ontvangen als hij premier van Nederland zou worden. Ik zag het plaatje al voor me en hoop vurig dit nooit mee te maken. De voortekenen in Frankrijk waren slecht. Marine le Pen had die week daarvoor heel veel stemmen gewonnen maar Frankrijk heeft gelukkig nog niet gekozen voor deze uitweg. Want is het een uitweg?

De voortekenen in ons land zijn ook slecht. Wilders weet elke week opnieuw meer mensen naar zich toe te trekken. Toch hoop ik hier ook op gezond verstand. Stel je eens voor: Amerika krijgt Donald Trump als president, Frankrijk Marine le Pen en Nederland, Geert Wilders. Stel je die wereld eens voor?

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden