Wanneer gaan ze echt de boer eens op?

Als er een programma voor afleiding zou kunnen zorgen is het toch De boer zoekt vrouw? Maar ik vind het eigenlijk allemaal maar saai en mat. Er gebeurt niets. Maar ook over ‘niets’ valt iets te schrijven.

Boer Jan heeft zich blijkbaar voorgenomen om elke week een tipje van de boerensluier op te lichten. Eerste geheim: hij neemt wel eens een snuifje tot zich, tweede geheim: na vier kinderen heeft hij zich later steriliseren. Ik begrijp dat de vrouwen dit moeten weten maar moet het nu? Misschien hoopt hij dat er vanzelf een vrouw overblijft die én met hem mee snuift, én zijn vier kinderen ook meer dan genoeg vindt. Jan kiest niet, hij laat het gebeuren. De handen-in-de-zak-man komt ook nog niet echt over de brug met het verleiden van de andere sekse. Misschien een pilletje of zo?

De roze brigade

Bij boer Bastiaan zien we hoe de drie roze dames hem aanlopen. Het heeft iets triest als Bastiaan Elise uitnodigt om met hem op de tractor te rijden. Er blijven twee roze meisjes achter die elkaar bijna verslagen aankijken. Ze druipen letterlijk af. Beiden zijn bang dat dit iets te betekenen heeft. Elise liet zich gisteravond ook kennen. In het gesprek met Yvonne Jaspers vertelt ze zeker te weten dat Bastiaan gewoon haar man is. De andere meiden zijn er gewoon voor de show. Misschien had ze gelijk maar het grapje dat ze maakt, na het vertrek van Madeleen, zou roet in het eten kunnen gooien. De mooie Milou maakt koffie en Elise en Bastiaan staan naast elkaar. ‘Jij kunt onze werkster worden’ grapt Elise tegen Eline. Zelfs Bastiaan kijkt even vol ongeloof naar haar. Dat is geen grap. Eline bijt van zich af maar dat had beter gekund. Met een linker directe of zo.

Boerin Annemieke stuurt Steven naar huis. Het hielp niets dat hij haar vertelde over hoe hij twee jaar geleden kanker kreeg maar toch heel graag wilde blijven. Twee dingen die niets met elkaar te maken mogen hebben. Ook zonder die vreselijke ziekte zou Steven nog steeds de man zijn die hij nu laat zien. Bijna als slachtoffer van het leven.
De boerin heeft ook nog echt niets laten zien dat ook maar lijkt op toenadering zoeken. Misschien moeten de mannen inderdaad blij zijn met het feit dat ze niet na één dag al de deur uit werden gebonjourd.

Dat voel je op je boerenklompen aan

Toch? Dat zo op het eerst gezicht Karine en boer Geert Jan niets met elkaar gemeen hebben. De mondaine Karine. Wat doet ze daar toch? Voor het eerst slaat de twijfel toe. Je merkt bij iedereen dat na het vertrek van de eerste man of vrouw, het spel plotseling anders wordt. Het opeens geen spel meer is. Ik zie Karine vertrekken en Geert Jan zal zich prima vermaken met Mieke. Ik vind ze wel leuk, samen.

Zwoele Geert

Ik ga hem steeds leuker vinden. Hij stuurt Esther naar huis en voor Esther lijkt me dat een goed besluit. Zij wil diepgang. Bij Boer Geert. Dan kun je beter gaan.

3 reacties

Neeltje 30 maart 2020 at 09:23

Blurp! 🤣

Reply
Anneke Franse 30 maart 2020 at 10:22

Ik kijk uit naar jouw commentaar op de boeren heerlijk!

Reply
Anneke Franse 30 maart 2020 at 10:23

Ik vind je commentaar op Boer zoekt vrouw echt geweldig, ik kijk uit naar volgende week.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden