Waarom is een slak zo langzaam?

Vanmorgen had ik alle tijd om een slak te bestuderen. Een naaktslak wel te verstaan.
Nu klinkt bestuderen wel erg interessant maar ik hield het eerlijk gezegd niet langer vol dan een minuut of drie. Die tijd kostte het de slak om van de ene tegel naar de andere tegel te ‘lopen’ Waar zou ‘ie naar toe gaan, willen, wat is zijn plan?

Ik heb even gegoogeld. Een slak is zo langzaam omdat hij
1 geen haast heeft, nergens naar toe moet want hij kan zich met van alles redden
2 hij geen afstanden hoeft af te leggen om een partner te vinden want een slak doet het met elke andere slak, man, vrouw, groot, klein, mooi, niet mooi.
3 een slak heeft eigenlijk maar 1 voet, die zo lang is als zijn onderkant. Die voet is een grote spier die hij rekt en aantrekt, rekt een aantrekt.

Om het allemaal nog wat moeilijker te maken sleept ‘ie zijn achterlijf met hem mee, dat schuurt, blijft hangen enz en de slak laat een slijmerig spoor achter dat ook niet echt bevorderlijk is voor zijn snelheid.

Kortom een slak heeft het moeilijk. Zijn slakkegang is eigenlijk onmenselijk.

5 reacties

ries 9 maart 2020 at 15:12

wow… ik heb nog nooit zoveel mooie informatie over een slak gehoord/gezien.

Reply
PIPO 15 september 2014 at 11:10

COOL

Reply
Aline 18 augustus 2011 at 14:22

Weer wat geleerd… zo zaten wij laatst met een aantal buurtjes buiten, niets bijzonder zou je zeggen… maar ook wij hebben de gang van een naaktslak bestudeerd, hij was, naar onze mening vrij snel… maar hij ging niet in een rechte weg… wij hebben hem regelmatig een andere kant op zien gaan, om vervolgens weer terug te gaan, op het zelfde pad… als hij gelijk door was gegaan had dat tijd en energie kunnen besparen… dus onze conclusie was, dat ze niet erg slim zijn… 😉

Reply
mariska 17 augustus 2011 at 11:27

Ik zal het tegen Nova zeggen, die vind ze erg interessant! Als ze er een ziet gaat ze er gehurkt bij zitten om ze te ‘bestuderen’

Reply
Marijke 16 augustus 2011 at 18:05

En dan vergeet je nog het vreselijke drama dat hem kan overkomen: ZOUT ….

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden