Waar is het feestje? Hier is het feestje

Ik vier vandaag onbescheiden mijn eigen feestje. Langs de ondoorgrondelijke wegen van het virus door, in een wereld die stil staat en bloeit als nooit tevoren, tussen verboden en geboden in. Ik overbrug mijn eigen anderhalve meter.

Tien jaar geleden in mei 2010 begon ik dit blog. Een regel per dag. Dit is mijn 2657-ste blog en bijna elk blog kwam tot stand op een tijd net voor het dagelijkse leven mij weer over zou nemen. Een schermmeditatie.

Als schrijver die geen schrijver werd, dichter die geen dichter werd, komt mijn ‘regel per dag’ het dichts in de buurt van wat ooit mijn droom was.
Er komt een moment in je leven dat je dromen gaat opgeven. Dat je te oud, te krampachtig probeert vast te houden aan ‘het kan nog gebeuren’. Eigenlijk heeft mijn droom mij opgegeven en het is oké want het geeft rust.

Lezers

Ik ben blij met de lezers van mijn blog. Laten we eerlijk zijn, als ik de enige ben die er lol aan beleeft: de lol zou snel verdwijnen. Ook een niet echte schrijver wil gelezen worden. En dat doen jullie. Dus ik ga lekker door met mijn blog. Minder krampachtig van ‘het moet elke dag’. Maar wel elke dag met een focus op ‘mooi, verdrietig, gewoon’.

Mijn blog begon ooit met een dichter-docent die ons destijds de opdracht gaf om minimaal één keer per dag een regel op te schrijven. Niet gelijk een gedicht of een statement, maar een blijk van iets dat ons zou raken, een oogopslag, een gedachte, een beeld of een helemaal niets. Ik ben hem nog steeds dankbaar. Door zijn opdracht dwing ik mezelf om te kijken, te voelen, te weten maar meestal helemaal niets te weten. Het dwingen is verdwenen, het is een heel natuurlijk proces geworden dat mij bij mijn eigen les houdt.

Zo, het feestje is over. Ik ga werken. Schrijven 🙂

6 reacties

Marina 8 mei 2020 at 08:30

Hallo Anja,

Met heel veel plezier lees ik al jaren je schrijfsels en geniet daar heel erg van. Ik ben er zo eentje die elke dag om het hoekje kijkt
om te zien of er iets nieuws staat. Deze dag durf ik dan eindelijk te laten hoe blij ik met je ben😊.

Reply
izerina 7 mei 2020 at 15:59

Van harte gefeliciteerd. Op de volgende 10 jaar. Ik lees je blog graag

Reply
Mirjam Vreeke 7 mei 2020 at 13:46

Hallo Anja,

Ook ik lees alweer jaren je blog. Kijk er altijd naar uit om je verhaal te lezen. Ik vind vooral je humor leuk! En vooral de verhalen over Amy de hond. Zelf een hele relaxte labrador in huis die ook niet altijd zin heeft om te gaan wandelen. Ik moet hem echt meetrekken…

Succes verder!

Groetjes,
Mirjam Vreeke uit Zeeland

Reply
Femke 7 mei 2020 at 10:09

Wat een feest dat je jouw dagelijkse waarnemingen beschrijft en met ons deelt. Je wil niet weten hoe vaak ik even grinnik, kippenvel bespeur of je een andere emotie bij me aanraakt. Jouw stukje in inmiddels een fijn begin van de dag geworden voor me, dank daarvoor! Femke

Reply
Neeltje 7 mei 2020 at 10:03

Ik ben blij, want ik lees je zo graag! Gefeliciteerd!

Reply
Tineke 7 mei 2020 at 09:23

Van harte gefeliciteerd Anja, ik hoop dat je nog lang doorgaat, ik geniet er elke dag van!
Hartelijke groet, Tineke

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden