Waar is die ouderwetse fysiotherapeut gebleven?

Ik heb geen duizenden volgers, maar toch wel een paar honderd (waar ik superblij mee ben) en regelmatig hoor ik  ‘hé, is er iets, je blogt zo weinig’. De uitleg? Ik heb het 1) druk en 2) pijn.

Ga me geen sterkte wensen of zoiets want ik schaar mijn pijn onder ‘klein leed’ en huil van binnen mee als ik weer een programma zie met mensen die te vroeg overlijden. (Kijk het programma terug van Pauw, zondag 6 december.) Dan weet je dat niet mag zeuren.

Voor iemand die minstens acht uur per dag achter de computer zit is mijn pijn onhandig. Een schouder en arm die mij zeurend en zeikend iets proberen te zeggen. Het zal wel zo iets zijn als ‘meer bewegen, rust nemen, relax) maar ja: veel werk. Ik weet nog, toen ik een paar jaar geleden zzp’er werd, dat ik dacht ‘ik heb een super veilig beroep, wat kan mij gebeuren, thuis achter mijn Apple?’

Inmiddels ben ik zoveel fyiotherapeutische behandelingen en therapeuten verder, heb ziekenhuizen bezocht, scans laten maken en ik ben pico bello in orde. De huisarts schrijft me opnieuw sterkere pijnstillers voor.

Massage

Ik krijg van lieve vrienden adressen door van geweldige fysiotherapeuten en als ik bel ben ik eind januari 2021 aan de beurt. ‘Sorry, succes verder’.

Als je vroeger naar de fysiotherapeut ging, werd je gemasseerd. Als je tegenwoordig naar een therapeut gaat word je bekeken als een object van van botten en pezen. Niets masseren. Je pijn accepteren, omhelzen, dank je wel zeggen, je levenshouding veranderen, rechtop gaan staan, je hoofd niet buigen voor…
Geen enkele fysiotherapeut/specialist/huisarts heeft de plek bekeken, bevoeld, waar ik pijn heb, Als ik er bij zou kunnen zou ik het aanwijzen, een cirkeltje omheen trekken, maar de pijn is een symptoom van iets anders, groters ook. Het gaat niet om die speciale plek maar om het G E H E E L.

Ik ben nu zover dat ik een yogamatje besteld heb, een peperdure bureaustoel die mij links en rechts ondersteunt, alternatieve pilletjes bekijk, aan meditatie denk en op de meest vreselijke ziektes google. Niet handig.

Ik verlang intens naar zo’n oude, vriendelijke man of vrouw, die mij lekker laat liggen, niets zegt over het heelal of eenheid, maar zwijgt en met krachtige handen mijn rug masseert. Zo maar eens googelen.

 

 

4 reacties

Justin Case 10 december 2020 at 16:10

Tja, als iemand die regelmatig te lang doorging met computeren en daar verschrikkelijk veel last door kreeg, kan ik je alleen maar beterschap wensen. In mijn geval was regelmatig pauzeren in combinatie met oefeningen uiteindelijk de oplossing. Moeilijk als je het net heel druk hebt, maar op de lange termijn een stuk gezonder. Hopelijk vind jij ook iets of iemand waar je baat bij hebt, ineen afzienbare tijd.

Reply
Maria 8 december 2020 at 20:10

Beste Anja,

wat rot zo, die pijn.
Als ik lees over pijn, word ik altijd heel erg getriggerd, haha, ik vind het altijd zo rot als mensen met pijn moeten lopen.
Blijkbaar ben je al heel wat wezen laten bekijken en onderzoeken en is het niet helemaal duidelijk wat er is?

Wat er door me heen ging, is dat ik het ook altijd raar vind dat artsen het pijnlijke gebied tegenwoordig niet eens meer lijken te bekijken of te bevoelen en dan vragen stellen……Vreemd onderzoek tegenwoordig, is mijn ervaring….
En wat er ook door me heen ging, was, dat het soms desondanks dat de pijn op die plek zit, soms ook niet die plek is…..bijvoorbeeld, schouderpijn en armpijn kan ook wel komen door druk op het middenrif. Dat kan uitstralen naar de schouder en echt een hele nare pijn geven. En van daaruit weer naar de arm doorstralen. En dan heeft het weer meer te maken met iets met de maag, waardoor het middenrif weer opspeelt en dan die pijn naar de schouder doorgeeft.
Zomaar een andere oorzaak die kan zijn.
Zelf heb ik dat.
Maar ik heb ook heel erg pijn in mijn arm en schouder gehad, en toen bleek het toch een wervel te zijn in de nek die een beknelling gaf op een zenuw. Veel fysiotherapie maakte het alleen maar erger, maar een orthomanueel therapeut ging het masseren maar met beleid en een speciaal zachtere manier, waardoor de wervel weer in beweging ging en op zijn natuurlijke manier ging liggen, en niet meer op de zenuw ging drukken.
Dus zoiets kan het ook zijn.

Nou ja….ik moest dit gewoon even doorgeven. Ik lees je stukjes vaak met plezier. Dank daarvoor.
Ik wil je veel succes en sterkte wensen en hopelijk vind je snel de oplossing voor de schouder en armpijn.

Oh ja…..SRL creme en Traumeel kunnen ook nog wonderen doen, in sommige gevallen.

Hartelijke groeten van Maria.

Reply
anneke broos 8 december 2020 at 18:34

ik weet niet waar je woont maar ik ben op een ouderwetse manier onde r behandeling van een wat oudere dame.
Ze zijn er dus nog wel.Sterkte en succes.

Reply
Neeltje 8 december 2020 at 10:09

Toch maar eens gewoon naar een masseur?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden