Vrouwenverkrachtingen als een feestje

In Egypte worden dagelijks vrouwen, midden op volle pleinen verkracht door grote groepen mannen. Ze worden afgezonderd en ingesloten door een groep van ongeveer 10-20 mannen. Daarbij komen dan nog eens de mannen die misschien willen helpen maar dan zo geil worden van het plaatje, dat ze zich aansluiten bij de groep en meedoen met dit geweld.

Vrouwen worden anaal en vaginaal verkracht, betast en behandeld als beesten. Waarom? Omdat het kan. Omdat vrouwen zich ook niet met het land en de politiek mogen bemoeien, omdat dit een manier is om te straffen want ze vragen er immers zelf om.

Wat een moedige vrouwen die zich niet laten weerhouden om de volgende keer weer naar het plein te gaan. Ik kan me niet eens voorstellen wat dat vraagt aan kracht en onverzettelijkheid. En die mannen? Het maakt me razend dat deze beesten zich zo gedragen. Wraak zou zoet moeten zijn maar hier de rollen omdraaien lijkt mij niet wenselijk. Ik hoop dat de vrouwen blijven komen, steeds meer en vooral samen. Desnoods gewapend maar in ieder geval klaar om elkaar te beschermen. En natuurlijk helpt mijn lullige stukje hier helemaal niet maar ik kan in ieder geval stoom afblazen.

2 reacties

Marijke 4 juli 2013 at 08:34

Amen!

Reply
svara 3 juli 2013 at 20:05

ze zijn er gelukkig wel en verdienen alle steun!!!
http://svaragedichten.wordpress.com/2013/06/28/in-zes-woorden-inspiratie/

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden