Vrouw en zo…

Dit is Vrouw & Co. In deze periode, vlak voor een optreden noem ik ons voor het gemak maar even ‘Vrouw en zo…’. Ooit met veertien vrouwen een bijna generale gehad? Met veertien vrouwen twintig best ingewikkelde teksten uit je hoofd geleerd? Weten wanneer je op en af moet, naast wie je staat? ‘Ken je haar’? Zo heet ons programma en de vraag stellen is het antwoord geven waarschijnlijk.

Hier kijken we in de verte. Naar wat? Naar wat er nog komen gaat, de mooie dingen in het leven, de dromen die we hebben, de verwachtingen misschien? Vlak voor een optreden is het misschien handig de andere kant op te kijken maar laat ons nog maar even in de overtuiging dat we tijd genoeg hebben…

Zaterdag 9 december is het zo ver. Dan treden we op met onze nieuwe liedjes in Theater CulturA in Nootdorp. Dat is over twee weken ongeveer. Dat is nog twee keer repeteren, doorloop doen, spullen verzamelen en stem houden.

Kippenhok

Probeer een kippenhok eens tegelijk stil te krijgen. Dat lukt alleen met grof geschut. Als kippen zonder kop lopen we door de repetitieruimte. Staan we klaar om te beginnen, wie missen we? Staan we op de juiste positie, oh nee, toch niet. Zingen we ‘Oh nee’ in plaats van ‘Oh, jee’ en kijken we elkaar met ontmoedigende blikken aan.

Generale als voorstelling

Onze liedjes gaan over ons eigen leven. Gisteren bedacht ik dat een opname van onze repetitie minstens een even leuke voorstelling zou opleveren. Dan laat ik de omkleedscenes nog achterwege, waarin iedereen op kousenvoetjes en elegante hemdjes door elkaar heen banjert. En praat, en lacht en praat en lacht.

Want dat is Vrouw & Co vooral. Een leuke groep vrouwen die veel lacht met elkaar en dat ook graag op het podium laat zien. Alleen nog even een beetje oefenen. Dat is alles. Kaartje kopen? Dat kan op www.vrouw-co.nl

Doen en kijk dan in de spiegel en besluit of je haar kent of bent misschien?

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden