Voor echte mannen

Wij kijken deze dagen naar de WK Darts. Op RTL 7: de mannenzender bij uitstek, zeggen ze. Als vrouwenhuishouden voelen we ons een beetje ondeugend, we doen immers iets dat eigenlijk  niet mag: wij kijken naar de mannenzender. En kijken naar echte mannen. Nu kan ik heel flauw doen en al die darters eens de revue laten passeren, want hoe zien echte mannen er dan uit? Maar ik heb al genoeg geblogd over ‘dartende sportmannen’  (lees vooral niet: dartelende sportmannen, want dat is weer een heel ander soort) en de appetijtelijke aanblik van al dat schoons. Dus dat doe ik niet. Het is echt knap wat ze doen, dat scoren met pijltjes op de millimeter nauwkeurig, onder veel stress. En ik ben ondanks alles toch voor Barney en Mighty Mike.

Op RTL 7, de zender voor echte mannen, worden we regelmatig getrakteerd op commercials die natuurlijk ook voor mannen zijn bedoeld. En let vanavond nu eens op. Er is een smeerkaas voor kerels: Eru Prestige, extra gerijpt. De reclame begint met de hand van een man. We zien een vieze, afgebroken nagel. Echt mannelijk dus. Grote kans dat het de hand is van Tim of Tom Coronel maar ik stel me voor hoe door het campagneteam van Eru dagenlang gepraat is over deze reclame. Over casting van DE hand. Wat is een mannelijke hand? Nou dit dus moeten ze gedacht hebben.

Echte mannen zullen die nagel niet eens zien, die laten zich niet afleiden door bijzaken. Maar vrouwen kopen van hun leven geen Eru Pretige extra gerijpte kaas meer. Door die extra gerijpte nagel.

Vriendin zegt dat ik niet zo moet zeuren. ‘Wees blij dat je naar deze zender mag kijken, vrouw’.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden