Vijf jaar later: Toppers zijn foppers en floppers

clock-483817_640

Een interessant programma. Jeroen Pauw blikt vijf jaar later terug met iemand die hij destijds interviewde. Gisteravond Gordon. Ik heb niet zo veel met Gordon maar wel met het programma. Dat komt omdat ik het heel moedig vind om een programma te maken dat pas vijf jaar later een vervolg krijgt maar dat terzijde. Gordon beet van zich af en ik denk dat heel ‘gossip’ Nederland likkebaardend hoorde hoe Froger een drankprobleem heeft. Hoe Gordon aangekondigd door flierefluiter Jeroen Boom, drie minuten mee mag zingen met ‘zijn’ toppers. Hoe Gordon de meest ver afgelegen kleedkamer kreeg tijdens dat optreden. Hoezo doen alsof?

Een terechte vraag van Pauw was, waarom het nu vertellen als je er eigenlijk helemaal klaar mee bent, letterlijk en figuurlijk? En Gordon zegt dan dat het tijd is om het echte verhaal te vertellen na zoveel jaren liegen. Dat de heren toppers er niet blij mee zijn, dat is zeker.

Ik geloof Gordon. Waarom liegen over zoiets. Vanavond zal Boulevard ongetwijfeld openen met deze scoop. Wat een verhaal. En de toppers komen bij elkaar om af te spreken hoe te reageren op dit verhaal. En dat zullen ze doen op een manier die hen geen schade zal berokkenen. Ik kan niet wachten.

De toppers. Drie oude, vergane mannen. En ik weet dat half Nederland mee huppelt tijdens hun optredens en dat het dak er af gaat. Maar dat is het feestje. Ik zou het ook kunnen. Meegalmen, zingen en dansen want Nederland is goed in oranje feestjes. Maar de toppers zijn vervangbaar. Het feestje niet.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden