Verrassend avondje uit


Een onverwacht avondje uit als we getrakteerd worden door Zus en Zwager. Bijna traditiegetrouw beginnen we de avond bij café Voorhout op de Denneweg. Als ik er in de buurt zou wonen, zou dat mijn stamkroeg worden. Gewoon gezellig, dat zegt genoeg en zegt alles. En dan in de ambiance van deze prachtige buurt, meer hebben we niet nodig.

Het is nog rustig als we een wijntje bestellen. Maar als we vertrekken om naar het restaurant te gaan zijn alle stoelen en krukken bezet. Zwager rekent af om oog in oog te staan met zijn zus en zwager. Op nog geen meter van elkaar hebben we samen ‘apart’ geproost. De hilariteit in het café is groot als we elkaar lachend en met verbazing begroeten.

Lichtjes

Zwager wil eten in het leuke straatje waar buiten de lichtjes op de grond ons leiden naar restaurant Allard. We worden hartelijk begroet met de boodschap dat de elektriciteit is uitgevallen maar dat er met man en macht wordt gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. ‘We kunnen jullie natuurlijk wel alvast een heerlijk voorgerecht serveren’. Zwager, nog in de ban van de Pinot Grigio bestelt een fles zonder om de kaart te vragen. Na het voorgerecht, als de tweede fles wijn ontkurkt wordt, vragen we naar de prijs. We verslikken ons nog net niet. Maar ik voelde al nattigheid omdat onze eerste fles meteen de laatste fles was die zij in voorraad hadden maar de ober ons verzekert van de kwaliteit van hun andere wijnen.

Eerlijk is eerlijk. De wijn is meer dan heerlijk. We nippen zuinigjes en vertrouwen op de goede werking van fornuis en haard. Nog geen tien minuten later staat de kok verontschuldigend aan onze tafel. Het gaat niet lukken. Zowel voor hen als voor ons teleurstellend. Met twee flessen rode wijn als excuus en een fikse rekening, vertrekken we richting Plein.

Piet Patat

Onderhand dromen we van een vette hap. Bij Piet Patat rennen we naar binnen en bestellen bij de Marokkaanse mijnheer Piet vier patatjes oorlog. Op het Plein nemen we plaats tussen al die mensen die op deze oktoberavond genieten van de Haagse Lente. We bestellen nog één glaasje en voeren een diepgaand gesprek over de liefde.
Het leven is goed.

 

1 reactie

Lot 8 oktober 2018 at 13:41

Wat leuk om dit te lezen! Cafe Voorhout is jarenlang de stamkroeg van mijn ex-man en mij geweest. Is alweer 20 jaar geleden en dat was nog bij de vorige eigenaar Jan. Kwamen jullie er toen ook al?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden