Verliefdheid is een toverbal: het bizarre brein van mij

In Serious Request kwam een oproep voor Jordy van Loon die ooit het liedje Verliefdheid is een toverbal, zong. Heel vaag zag ik hem voor me: een eigenwijs gozertje, klein, piepstemmetje, en heel erg blij met zichzelf. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik van hem moest vinden. Was hij leuk of was hij eigenlijk helemaal niet leuk. Vriendin haalt haar schouders op. Jordy van Loon… nooit van gehoord.

Ik laat het ook snel weer los, er zijn belangrijkere dingen op deze wereld.

Vanmorgen om 04.30 word ik wakker. Ik loop naar beneden en zing in mijn hoofd: ‘Verliefdheid is een toverbal in meer dan duizend smaken, enzovoort, enzovoort’.
Ik ben verbijsterd. Loop ik hier nu verdorie vroeg in de ochtend een Jordy van Loon te doen? En hoe weet ik die tekst? En die melodie? Hoe werkt dat brein van mij of hebben jullie dat ook? Dat er ergens in je hoofd volkomen belachelijke en nutteloze dingen zijn opgeslagen. Dingen die je bij je volle bewustzijn niet eens zou willen bewaren. Maar mijn brein gaat zijn eigen gang. Dat is wel weer sterk van dat brein van mij.

Om jullie Jordy van Loon niet te onthouden, hieronder zingt hij over zijn toverbal. Ik verzin er zelf de volgende regels bij

‘Verliefdheid is een toverbal, je moet er nooit aan likken
dan kun je je verslikken, dan kun je je verslikken’.

https://www.youtube.com/watch?v=e2BtQv0m8ac&feature=player_embedded

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden