Verliefd op hotel romantiek

Foto © KRO-NCRV

Als kijker zwijmel ik mee als de ouderen zwijmelen als ze met elkaar eten, dansen, treinen. Wat een  mooi en lief programma is het toch: Hotel Romantiek. Gepresenteerd door de jongens van Lab TV en Marlijn Weerdenburg.

Eerlijk gezegd had ik bij de jongens va Lab TV mijn twijfel. Ik moet altijd erg om ze lachen maar ik zou het vervelend vinden als ze over de ruggen van kwetsbare, oudere mensen, grappen gaan maken. Maar niets is minder waar. Zij maken het nog meer waard om te kijken. Ze zijn zo zoet aanwezig op de achtergrond en geven schattige commentaren. Als een ouder stel elkaar een kusje geeft, dansen zij bijna van blijdschap. ‘Zullen we ook kussen’, vragen ze elkaar.

Geen gedoe

Wat duidelijk is aan deze ouderen die al een heel leven achter de rug hebben: ze willen geen gedoe. Ze willen gezelligheid, aanraking, aandacht en leuke dingen doen samen. Geef ze eens ongelijk. Dat wil ik ook. En liever ook geen gedoe. Dat valt nog niet mee voor Anke. Zij heeft al een nacht doorgebracht in een speciale villa met Rieks, een heer van stand. Ze vinden elkaar aardig. Maar als Rieks de volgende dag een andere dame kiest voor een tochtje op de rodelbaan is Anke van slag. ‘Rieks zei dat hij niet zou rodelen’, zegt ze teleurgesteld. Maar de heren staan in de rij voor Anke en Anke weet van wanten. Als ze de stang van het rodelkarretje niet dichtkrijgt, zegt ze kleinemeisjesachtig  ‘zie je wel, ik heb gewoon een man nodig’.
Welke man is daar tegen opgewassen?

Verhalen

Een vrouw die haar dochter heeft verloren zegt ze dat ze deze week bij Hotel Romantiek zoveel gelachen heeft als in een heel jaar. Dan krijg ik ook een glimlach om de lippen. ‘Misschien’, zegt de vrouw, ‘maakt dat lachen meer los en voel ik daarom ook dat er wellicht ruimte is voor iemand in mijn leven’. Het is gun-televisie. Je gunt iedereen de liefde voor de rest van hun leven. Bij de mannen is er ook eentje met pretlichtjes in zijn ogen. ‘Ik was een player’, zegt hij. Je ziet meteen aan mij als ik verliefd ben, dan gaan mijn ogen nog meer glimmen. Hij heeft gelijk. Zijn ogen glimmen de hele uitzending ondeugend van links naar rechts.

Casting

Ze zullen lang gedaan hebber over deze mix van deelnemers. Want eerlijk gezegd ken ik meer zeurders dan optimisten onder de ouderen van vandaag. En juist het ontbreken van zeuren maakt dit programma zo fijn om naar te kijken. Maar dat er wel koppen op zitten, dat is weer helemaal goed. Dat verdienen ze ook na zoveel jaar.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden