Verkiezingen: daar zijn ze weer

Ineens struikelen de kopstukken weer over elkaar heen. Is Samsom niet van de buis te slaan. Ook zijn  Turkse collega van van de Rotterdamse gemeenteraad, Hamit Karakus, zien we regelmatig naast Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam. Die laatste kan ik nog wel pruimen. Eigenlijk elk gemeenteraadslid van een partij die het niet heeft moeten regelen. Daar zit direct ook de pijn: je bent blijkbaar alleen nog geloofwaardig als je veel kan roepen maar niets hoeft te doen omdat je niet gevraagd bent om het te doen. Oppositie voeren is makkelijk. Ik wacht eigenlijk op Geert Wilders en Emile Roemer, die het in de landelijke politiek van mij een tijd mogen proberen. Totdat ze op hun bek gaan.

Over een maand gaan we kiezen voor de gemeenteraad. Voorspelbaar is het enorme verlies voor de PvdA want helaas heeft de landelijke politiek grote invloed op de gemeentepolitiek. Elke blunder nu, kost je kiezers. Bij mijzelf merk ik alleen maar een grote tegenzin. Tegenzin in de bekende koppen met mooie praatjes. Met beloftes en idealen. En niet omdat we moeten bezuinigen, want dat moet. Maar om het enorme gesjoemel ook bij hen waar ik het niet verwachtte. Ik weet niet of dat nog goed gaat komen maar vertrouwen is toch het grootste goed binnen de politiek. En wie kan je nog vertrouwen?

1 reactie

knutselsmurf 17 februari 2014 at 21:20

Joost Eerdmans ? Hij heeft een radioprogramma waarbij mensen mogen bellen om hun mening te geven. Alleen : als het niet de mening van Joost is, gaat hij zitten bijsturen. Als je het volledig met Joost eens was, mag je dat zonder iets nieuws te zeggen 3 keer herhalen. Het is alsof ze Geert Wilders kamervoorzitter gemaakt hebben.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden