Monsterwandeling (4) – Vergeet Tinder. Neem een hond.

Een nieuwe serie blogs over mijn Monsterwandelingen (wandelgebied in Monster) met Ami en wie ik daar ontmoet.img_0310

Stop met al dat online daten. Wil je iemand ontmoeten, het is eigenlijk heel simpel. Neem een hond.

Zoek dan in het land een plek waar je hond en jij vrij kunnen rondlopen. Ga daar alleen naar toe (met je hond natuurlijk). Ga niet met je partner, een vriend, een vriendin. Dan gaat het niet lukken.

Neem niet zomaar een hond. Neem de leukste, de lelijkste, de grootste, de zieligste, de mooiste, de knapste. Laat er iets zijn met jouw hond waardoor mensen door de knieën gaan, mannen en vrouwen. O ja, doe hondensnoepjes in je jaszak. Daarmee lok je geen partners maar wel honden van partners in spe. Verdiep je in rassen zodat je altijd origineel en intelligent uit de hoek kan komen. Vertel bijvoorbeeld over de Bedlington terriër en waarom dat beest zo’n bult op z’n kop heeft. Of vraag bij een langharig geval: ‘Is dat nu een Puli?’.

cute-dog-956936_640

Ik heb een partner en ik heb een hond (de leukste). Maar gisteren ging ik zonder partner, met hond naar een losloopgebied in Monster. Daar kan je binnen het hek op een groot stuk duinachtig terrein los gaan. De hond kan nergens ontsnappen dus je hebt je handen en ogen vrij om een spontane check uit te voeren op wat daar zo al los loopt. Zoek de man of vrouw en vind het hondje dat daarbij hoort. Gebruik de jouwe als lokmiddel. Wat zo heerlijk is, er zijn honden die vanzelf gek zijn op elkaar, die als magneten door elkaar aangetrokken worden en zonder handjes geven, elkaar bespringen en beknuffelen waar het maar kan. Die moet je hebben. Neem geen baasjes van honden die de jouwe niet aardig vinden, dat werkt niet. In de praktijk klikt het alleen maar tussen mensen als het tussen de honden ook klikt, dus let daarop.

En heb je eenmaal je partner gevonden?
Dan doe je de hond weer weg.
(Ik krijg ineens een geweldig idee over een Lease-bedrijfje voor honden. Nu nog een leuke naam bedenken. ‘Hotdog’. Zou dat werken?)

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden