Vang het konijn – Portugal is boos

Houd de dieven, vang het konijn” (een woordspeling op de premier, Coelho betekent ‘konijn’ in het Portugees. Deze leus hoor je in Portugal.

Gisteravond worden we in het Nederlands begroet door de eigenaar van een restaurant. In onvervalst Limburgs vertelt hij dat hij negen jaar in Tegelen heeft gewoond maar nu weer terug is.

Volgend jaar moet hij de prijzen omhoog doen, het kan niet anders. In 1 keer is de BTW van 6 naar 23 procent gestegen. ‘het konijn heeft toegeslagen, beloofde van alles maar na zijn verkiezing kondigde hij diverse vergaande bezuinigingen aan’.

Hij haalt zijn schouders op, wat kan je er aan doen?  Werkgevers gaan minder premie betalen maar werknemers krijgen de rekening.

Opvallend hoe veel Portugezen in gesprek gaan met ons. In Nederland gaat de BTW ook omhoog, 2 procent! Peanuts in vergelijking met anderen.

We zwaaien naar de eigenaar als we weggaan, zoals overal voldoende fooi achterlatend. Wat anders kan je doen. Veel meer eten en drinken kunnen we niet. Dat zou een grappige opmerking kunnen zijn maar het is eigenlijk heel triest.

 

4 reacties

HansB 20 september 2012 at 20:31

Wij hebben geen Coelho maar Samson.
Samson sloeg 1000 Filistijnen dood, alleen had hij toen zijn haar nog.
Onze Samson is zijn haar al kwijt. Wij moeten dus maar afwachten wat hij met de VVD’ers doet. Doodslaan hoeft niet hoor!

Reply
astrid van der Maas 20 september 2012 at 16:21

Maar eh…… was de wijn lekker

Reply
Marijke 20 september 2012 at 13:48

Ik bedoel natuurlijk een wolf in schaapskleren …

Reply
Marijke 20 september 2012 at 12:18

De btw-verhoging was zijn eerste actie. Twee dagen later kondigde hij aan dat niemand vakantiegeld of kerstbonussen zou krijgen. Maar, zei de restauranteigenaar, eigen schuld van de mensen door op hem te stemmen. In Portugal heet dat konijn. Bij ons een schaap in wolfskleren. Ben benieuwd hoe dat bij ons uitpakt.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden