Van der Gijp en homo’s en voetbal

Ik heb me er niet zo druk over gemaakt. Wat Rene van der Gijp gezegd heeft over homo’s en voetbal. Ten eerste heb ik niets met de grappenmaker en ten tweede was ik het wel eens met zijn constatering dat er weinig homo’s voetballen. Volgens mij weten heel veel homomannen niet wat ze anders met een bal kunnen doen dan dat wat ze graag doen en dat is niet voetballen.

En van der Gijp. Had zijn grapje bedacht over kappertje spelen en wil nog steeds scoren. Dan nemen zijn maatjes het voor hem op. Dit is de leukste. Lees:

Jan Boskamp, collega-analist:
‘Wat een flauwekul allemaal. René heeft niks verkeerd gezegd. Hij mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens! Wat moet je anders zeggen als je al die bootjes ziet? In België speelt deze discussie helemaal niet. Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook. Maar al die boze reacties, wat een zielige mensen.’

Ik moet alleen maar lachen. Probeert zijn gabber te redden en maakt dan de domme opmerking over gezond zijn. Hij kan er niets aan doen. Hij maakt domme opmerkingen omdat hij dom is. Nou kan ik met stelligheid beweren dat hij dom is en een (ex)voetballer dus dat alle voetballers dom zijn. Of dat er maar heel weinig intelligente mensen voetballen. Kijken of Van der Gijp mij gelijk geeft.

Ik buk alvast.

 

2 reacties

HansB 16 augustus 2013 at 16:03

Eigenlijk mag je iemand niet uitlachen omdat hij/zij dom is als ze daar niets aan kunnen doen.
Maar zulke dommerds die zeker van zichzelf weten dat ze heel slim en leuk zijn en dan zulke stomme opmerkingen maken: Schandpaal, eieren, tomaten en roze voetballen! Lachen!

Reply
joosttiboschsr 16 augustus 2013 at 02:52

Gijp lijkt me zo vanzelfsprekend macho hetero, dat hij homo’s niet eens meer ziet, laat staan dat hij over homo’s zou kunnen praten=homotaboe. In onze tijd zou hij eigenlijk beter moeten weten. Maar neem hem dat maar eens kwalijk…

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden