Uitzichtloos met humor

We houden ons bezig op het werk van bedenken van ’tags’ die we aan onderwerpen meegeven. Vergelijk het met Google. Als ik intik ‘zon’ kom ik waarschijnlijk op ‘vakantie’ uit. Of ‘geld’ en je komt bij betalen. Knap is dat je in het voorbeeld van ‘geld’ ook bij NS uitkomt, namelijk: klanten krijgen geld terug.

Hoe zorg je nu dat men op jouw site van alles kan vinden? Door je te verplaatsen in de klant. Wat zou iemand in kunnen tikken, wat maakt iemand voor associaties bij een woord? Kan men een woord ook fout schrijven en hoe fout dan? Bedrijf, bedreif, bedrijv (in het ergste geval).
Zo hadden wij het over ‘ramen wassen’. Bij ons heet dat op de een of andere manier: raambewassing. Een woord dat je niet snel zal intikken als je vieze ramen hebt. Dat kunnen wij beter:-)
Vuile ramen = vuil = schoonmaken = glazenwasser = ladder = geen uitzicht = uitzichtloos

Wij zijn denk ik de enige organisatie in Nederland waar je intikt ‘uitzichtloos’ en je een verwijzing krijgt naar ‘glasbewassing’ en ‘bedrijfsmaatschappelijk werk’. En dan eens kijken of iemand ons kan volgen.

2 reacties

Jona 16 mei 2013 at 20:49

Uitzichtloos!

Reply
stefanvanaken 16 mei 2013 at 08:32

Uitzichtloos > Glazen wassen > Glazen bevuilen > Drinken > Alcohol > Alcoholverslaving > Hulp > Bedrijfsmaatschappelijk werk > Oplossing

En de cirkel is weer rond.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden