Troostgedichten

Ik ben één van de gelukkige zzp’ers die in deze moeilijke tijd, gewoon kan blijven werken. Mijn werk is nu eenmaal ‘alleen en gelukkig’ achter mijn computer zitten en wat letters tikken.

Sinds een week heb ik een groot whiteboard achter mijn computer staan. Omdat er meer werk kwam dan mijn hoofd aankon moest ik iets van overzicht creeëren. Zo kon in de tientallen briefjes die op mijn bureau slingeren, op een overzichtelijke manier vervangen. Maar er is meer ruimte dan werk op mijn grote, witte bord.

Poëzie uitwisseling

Iemand kwam op het fantastische idee om poëzie uit te wisselen. Volgens de door mij gehate methode ‘kettingbrieven’ maar nu echter met een hoger doel. Hoe kunnen we elkaar troosten, welke gedichten, zinnen, liedteksten, geven troost?
Er komen mooie gedichten binnen en sommigen print ik uit en hang ik op het bord. Soms dwalen mijn ogen af en blijven dan hangen op een gedicht. Dat ik lees en herlees.

Eb

Ik trek terug en wacht.
Dit is de tijd die niet verloren gaat:
Iedre minuut zet zich in toekomst om
Ik ben een oceaan van wachten,
waterdun omhuld door ’t ogenblik.
Zuigend eb van het gemoed,
dat de minuten trekt en dat de vloed
diep in zijn duisternis bereidt.
Er is geen tijd. Of is er niets dan tijd?

Vasalis


Deze bijvoorbeeld. En ik moet denken aan een ander gedicht van Vasalis, dat mij altijd doet glimlachen.

Vlinder

De zomerwei des
ochtends vroeg.
En op een zuchtje
dat hem droeg
vliegt een geel
vlindertje voorbij.

Heer, had het
hierbij maar gelaten.


En nu heb ik een idee. Door welke teksten laten jullie je troosten? Stuur mij met met een kort verhaaltje jouw troosttekst. Ik verzamel ze dan op een apart troosthoekje op deze site. Doe je mee?

3 reacties

Neeltje 24 maart 2020 at 17:06

Ja, ik zag het ook langs komen in mijn mailbox, heb er nog niks mee gedaan. Maar vind het wel een mooi initiatief, gewoon geen tijd. Gek hè! Dit is overigens ook een leuk initiatief. Ik zal eens kijken.

Reply
Neeltje 24 maart 2020 at 21:32

Zelf haal ik veel troost uit muziek die mij raakt, dit nummer is mij bijzonder dierbaar.

https://youtu.be/Us-TVg40ExM

Reply
Tineke 23 maart 2020 at 10:17

Wat een prachtig gedicht van Vasalis “Eb”. Dat ga ik vaak lezen, dank je wel.

Helaas heb ik al mijn boeken ingepakt vanwege de verhuizing morgen. Dat geldt voor nog een paar dingen, zoals het flesje met schoonmaakspul voor onze beeldschermen. Dom dom……nog 1 dag volhouden….zo spannend of het door kan gaan.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden