Tringeltje

Mijn fiets heeft ineens een tringeltje. Vervelend vind ik dat. Had die eerst niet dus wat is er gebeurd?

Ik wil mijn fiets verkopen dus dat tringeltje komt hoogst ongelegen. Hoe leg ik een tringel uit? ‘Goh, gisteren deed ‘ie dat nog niet’! Trap jij daar in?
Bij elk stoplicht sta ik stil en voel links, rechts, onder of er iets los zit, iets ergens tegen aan loopt, maar ik bespeur geen onregelmatigheden. Als ik gearriveerd ben op mijn werk besluit ik om de terugweg opnieuw te wijden aan het oplossen van het ’tringelmysterie’. Dan heb je aan mij een slechte, een vastbijtertje, noem je dat.

Terug, weer dat getringel. Alleen als ik trap. Kan dus ook niet trappen maar dat schiet niet op. Volgende conclusie: als mijn trapper op een bepaalde hoogte is, hoor ik het.
Nog een conclusie: als ik mijn linkerbeen iets opzij houd, zeg 3 centimeter, dan is het tringeltje er niet.
Hé! Nu komen we ergens. Het is ongemakkelijk fietsen en ik zeg dat ook niet tegen een potentiële koper: ‘Ja, dat tringeltje klopt maar als u wijdbeens fietst, dan is het er niet’.

Dan zie en hoor ik dat elke keer als mijn broek langs de houder van de fles komt het tringeltje ontstaat. Mijn broek? Zo’n superzachte stof? Ik voel onder het fietsen op kniehoogte de naad van mijn broek. Ineens heb ik de boosdoener. Ik blijk daar een metalen knoopje te hebben. En soms raakt dat knoopje de metalen houder. Nooit geweten, nooit gezien van die knoop.

Maar wel weer een probleem minder. Lekker.

1 reactie

Marijke 24 juli 2012 at 08:32

Ik lig in een deuk! Supergaaf verhaal!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden