(Tong)zoenen is het nieuwe handschudden

Ik heb er maar eens naar gekeken. Het programma waarin men elkaar vol op de bek ontmoet en pas daarna besluit of er een date volgt. Het was toch niet zo bizar als ik dacht. Eigenlijk een soort van experiment, zoals een van de jongens zegt: ‘een kus moet kloppen’. Wat mij heel moeilijk lijkt is dat er een hele lelijke man of vrouw binnenkomt, een waarvan je gelijk denkt: nee! En dan toch zoenen? Ik zou het niet kunnen. De gasten van gisteren wel.

Een meisje zegt: ‘ik zoen niet zoveel, hooguit vijf mannen op een avond’. Heb ik dat goed gehoord, niet zoveel, vijf keer maar. Ik voel me in een keer echt van een andere generatie en misschien is dit al heel lang aan de gang, dat zo maar even zoenen alsof je elkaar een drankje aanbiedt?

Mijn nichten en neven zijn nu te oud en te getrouwd om hen te vragen of het waar is. Of zoenen echt de nieuwe handdruk is. De volgende generatie in mijn buurt is nog lang niet aan zoenen toe en wie weet wat straks de regel is als zij gaan stappen.
Ik hoop alleen niet dat het programma een vervolg krijgt bij omroep Max. Zoenen voor ouderen, zeg maar. Zoenende jongeren is toch nog beter te verdragen

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden