Tijd vliegt

Hoe lekker zou dit zijn? Even pootjebaden. Even met je pootjes in het azuurblauwe water en ontspannen. We zien de bovenkant niet dus ik hoop dat er geen afwezig hoofd opstaat of dat zij/hij in de handen een laptop heeft om verder te kunnen werken.

Opnieuw werd ik gewezen op een blogvrije periode. Vanmorgen log ik in en zie tot mijn schrik dat het bijna een week geleden is. Moet ik de naam veranderen in ‘eenregelperweek’? Dat kan niet. Het punt is dat ik het druk heb. Niet erg, helemaal niet erg zelfs maar mijn blog schiet er bij in en dat is niet goed. Want bloggen is voor mij net zoiets als slapen, eten, drinken.

Van die dingen

De tijd glijdt uit mijn handen, de dagen bijna ook. Ik, die niet van netwerken houd, netwerk me gek met leuke en interessante mensen. Huppel van her naar der en werk tussendoor ook nog. Mijn tijd gaat ook op aan social media. Voor ik me door alle interessante berichten heb heen geworsteld staat mijn ontbijt naast me bijna te vergaan in een vroege lunch.

Het hondje dat nooit uit wil, wil plotseling wel uit. En dan is er het nieuws. Dat moet ik ook lezen.
En ik zou koken.
En ik zou wassen.
En ik zou stofzuigen. Van die dingen.

Nieuwe routine

Toen ik nog een vaste baan had, had ik ook veel vaste rituelen. Rituelen helpen om structuur in het leven maar ook in een dag aan te brengen. Noem het routine. Opstaan, wassen, eten, schrijven, werken, enzovoort. Die routine mis ik nu. Ik ga met de flow van de dag en dat is heerlijk maar niet productief. Ik ga er weer een beetje routine ingooien. Ken je dat liedje van het radioprogamma van vroeger van Giel Beelen? Begin de dag met een dansje? Dat ga ik doen. Niet letterlijk hoor maar ik verander ‘dansje’ in ‘blogje’. Dat is voor mij ook dansen en hopelijk voor jou als lezer, ook af en toe.

 

 

1 reactie

Regelen 4 februari 2020 at 12:43

jj

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden