Tienduizend stappen, 1, 2, 3

Vanaf vorige week woensdag ben ik ook bevangen door het tienduizendstappenvirus. Een onschuldig virus, maar toch eentje waar je niet makkelijk vanaf komt.

De hoogste tijd vond een aantal vrouwen in de familie om af te vallen. Voor mij ook? Voor jou ook. We zouden gaan Weightwatchen. Een bijzondere ervaring vond ik. In de rij om op de weegschaal te mogen. Slechts één avond kon ik het aan, het wachten, het showen van de bovenarmen aan elkaar. Het voordoen van een ‘lunge’ door een dame die daarna bijkans omhoog gehesen moest worden. Dit gaat het niet worden voor mij. Op naar de online versie dan maar.

Stappenteller

Wel gaan we stappen tellen. Dagelijks zo’n tienduizend. En dat valt niet mee. Tot nu toe heb ik het gered elke dag. Ik kom met hond Ami op plekken die zij en ik niet eerder hebben besnuffeld. Gaan we uiteten, een hobby van Vriendin en mij, dan wandelen we naar het restaurant, zo’n vijf kilometer verder. De stappenteller tikt welwillend voort.

Verslaafd

Ik ben gezegend met het verslavingsgen. Gezegend is natuurlijk maar waarvoor je het gen inzet. Na heel veel foute keuzes ga ik het nu inzetten voor mijn stappen. Gisteren had ik een oef-dag. Je kent dat wel. Je ogen gaan niet open, je lijf bemoeit zich er mee en de stappen komen niet vanzelf. Met een onwelwillend hondje die ik met me meesleur, kom ik amper aan de tweeduizend stappen. Als Ami domweg weigert om aan mijn nieuwe hobby mee te werken, kom ik tot bedaren. Hondje heeft gelijk. Gewoon snuffelen aan een plas is ook lekker. Als we naar huis gaan weet ik zeker dat vandaag geen tienduizend stappen zal bevatten.

Knaagt

Zoals het een goede verslaving betaamt, knaagt het aan je. Als Vriendin boodschappen gaat doen, vergeet ze gelukkig een paar dingen. ‘Zullen we gaan lopen naar AH en dan daar de boodschappen doen? Ik val bijna stil van mijn eigen opmerking. Of is dit de manier van Vriendin om mij te manipuleren. Vergeet ze bewust die dingen die ik nodig heb, zodat ik wel moet gaan lopen? Ze speelt het in ieder geval heel overtuigend.
We gaan lopen en nemen een omweg. Ik haal het niet, die tienduizend stappen maar met ruim negenduizend kan ik leven.

Punten tellen

Niet alleen stappen tel ik, ik tel ook punten. Van WW. Een hele klus om me door het programma online heen te worstelen maar ik krijg het voor elkaar. De grootste sport maak ik er van om zo met mijn punten uit te komen dat er ruimschoots genoeg over is voor een wijntje. Aan het eind van de week heb ik zoveel punten over (Activepoints van het lopen, Weekextrapunten) dat ik zondag de hele dag wijn kan drinken. Non stop.

(Had ik al verteld van mijn verslavingsgen?)

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden