These people are the worse guests ever

We hadden in New York via Wimdu een appartement geboekt. In Brooklyn, in Bedford Stuyvesand. Een multi-culturele wijk, beetje vergelijkbaar met onze Hoefkade in Den Haag, als je daarmee bekend bent.

Twee dagen voor ons vertrek mailde de eigenaar dat we een andere woning zouden krijgen, er was een fout gemaakt bij de boeking. Dit keer een studio met 1 slaapkamer. Dat wilde ik niet. Ik had juist gekozen voor twee slaapkamers omdat we met ‘de worse people ever’ naar NY gingen :-). De eigenaar had een ander appartement voor ons met veel meer voordelen. Toen we aankwamen viel het appartement tegen. Geen ramen die open kunnen, drie hoog, terwijl we een begane grond-woning geboekt hadden. Kortom een zeer oude woning waar we toch een plezierige tijd hebben gehad. De muizen die door ons brood wandelden vonden we minder aantrekkelijk.

Terug uit New York, schreef ik op uitnodiging van Wimdu een review op de woning. Boodschap: niet wat we verwacht hadden, muizen, voortaan beter oriënteren waar we nu eigenlijk terecht zouden komen. Wel fijne tijd gehad. Enzovoort. Ik geef toe dat ik misschien te snel wat neer heb gekrabbeld.

De reactie van Stephen kwam niet veel later. ‘De slechtste gasten ooit, we dronken, rookten, feestend tot midden in de nacht, zorgden niet goed voor het appartement. Racisten die niet van donkere mensen houden. Hij zou nooit meer aan ons verhuren en waarschuwt iedereen omdat ook niet te doen. We hadden alleen maar een slechte review geschreven omdat we geld terug wilden en hadden gedreigd met een slechte review als we geen dollars konden innen.

Dit is maar een korte weergave van het afschuwelijke verhaal. Ik was echt verbijsterd en heb gisteravond diverse mails gestuurd naar Stephen en zijn vrouw. Daarop kwamen alleen nog maar ergere antwoorden terug. Dat andere gasten geklaagd hadden over ons, dat we to loud waren, unreal people, enzovoort enzovoort. Ik ben gestopt met reageren maar voel me nog steeds uit het veld geslagen. De ‘hug’ bij het afscheid voelt nu smerig.

 

2 reacties

HansB 18 oktober 2014 at 16:23

Jammer na zo’n boeiende reis! T, A en H wilden waarschijnlijk niet, anders hadden jullie beter in “de onderwereld” kunnen overnachten. 🙂
Nu maar weer aan je gerieflijke huis wennen.

Reply
Anja R. 18 oktober 2014 at 12:57

Tja, die hug voelt smerig, begrijp ik! Er valt niet te communiceren met mense die niet openstaan voor andermans mening en eerlijk kunnen kijken naar wat er is gebeurd. Dagelijkse realiteit. Alleen wel heel jammer dat je leuke vakantie zon nare nasmaak krijgt. Sterkte en laat het los!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden