The Politician’s Husband

Een mini serie, te zien op Netflix en zeker een aanrader. Bij de beschrijving over de serie staat dat het gaat over wat er gebeurd als man en vrouw beiden een politieke carrière ambiëren. Daar gaat het verhaal ook over maar voor mij is de essentie vooral hoe macht eigenlijk alles betekent binnen de politiek, hoe het spel gespeeld wordt en tot dramatische verliezen kan leiden. Hoe niemand te vertrouwen is. Is het een reëel beeld? Ik vrees met grote vreze.

Een duidelijk scene: ‘Wat zou het betekenen voor de werkeloosheid, de pensioenen, de zorg, als wij de energie die we steken in het veroveren van macht, gebruiken om die issues aan te pakken. Dan waren ze opgelost.’

Au. Dat is zo. En zoals het in de politiek zich op allerlei niveaus afspeelt, zo ook binnen de ‘kleine’ politiek. De partijen, de gemeenten, het rijk. Misschien, ach misschien, zeker, gebeurt het op jouw werk, op het mijne. De hielen likken van iemand met wie je nog geen seconde in de lift zou willen staan. Lachen om foute grapjes.
Ik hoop toch echt zelf de ballen te hebben om, als het er echt op neer komt, op te staan en niet te buigen voor mijn baas, mijn meerdere, mijn toekomst. Maar in het klein buig ik ook mee als er niets te buigen valt. Uit gemakzucht, angst? Hoe zit dat bij jullie?

2 reacties

Anoniem 6 augustus 2014 at 09:32

House of Cards met Kevin Spacey is ook een briljante politiek beladen serie waar het allemaal draait om macht.

Reply
HansB 3 augustus 2014 at 19:45

Rutte en Timmermans krijgen, terecht, waardering voor het optreden na de MH17 ramp.
Regeert VVD en PvdA daarom ook het land goed? De VVD en de PvdA stijgen in de peilingen!
Ook sentimenten bepalen de politiek!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden