‘The day after’ en ’the day before’

brocheGisteren was het dan zover. Het afscheid van mijn werk en van heel veel lieve, mooie mensen. Na 25 jaar werken bij de gemeente Den Haag ga ik vanaf 1 oktober officieel mijn eigen tekstbureau starten. Maar dit moest nog even gebeuren. Dag zeggen en dag voelen.

De broche die ik opgespeld kreeg deed me meer dan ik kon vermoeden. Het gaf me een echt trots gevoel. Niet alleen door de speld maar door de lieve en mooie woorden die gezegd zijn. Het is iedereen aan te raden: vertrek als je er nog ‘bij bent’! Daar kun je nog jaren op teren. Wat ik nu echt besef: zeg wat vaker tegen elkaar waarom je iemand waardeert, collega’s, vrienden, familie. Het is het mooiste cadeau dat je kan ontvangen en kan geven.

Er zijn een paar grote momenten in mijn leven geweest die voor altijd in mijn hart en hoofd gebeiteld zijn. Met een heel zacht beiteltje dan. Deze dag hoort daarbij en natuurlijk hoop ik dat er meer van dat soort dagen komen. Maar het zal anders zijn zonder mijn lieve collega’s, zonder de lol (niet altijd zo verfijnd als je van Haagse ambtenaren mag verwachten), zonder de vertrouwde gesprekjes en de saamhorigheid. Nog een beetje verdwaasd zit ik tussen bloemen, wijn en prachtige cadeaus na te genieten. Met mijn eigen ‘glossy’ voor m’n neus waarin prachtige woorden staan en heel veel foto’s. Als ik het blad doorblader lijkt het bijna alsof ik van ‘partijen en evenementen’ was. En ik besef nu dat dat ook zo is. Het leven is gelukkig vaak een feest.

1 reactie

Yvonne 17 september 2016 at 15:31

Fijn dat je ervan genoten hebt Anja! Eten was ook supergezellig begreep ik. Tot gauw, als je langs komt voor een klus of een praatje.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden