Tel je zegeningen (Nederland)

Gisteren zat ik een hele dag (nacht) op een druk stembureau in den Haag. Een ervaring op zich en overwegend positief. Leuke mensen, gekke mensen. Een mijnheer die zegt: “ik had een moeder. En een vader, ik had er twee, maar nu zijn ze dood, op wie moet ik stemmen mevrouw?” Of “moet het hele stembiljet in de bus?”
“Nee, mijnheer, scheur alleen het rode stipje uit!”
Boze mensen die niet hebben gelezen dat als zij een volmacht hebben voor iemand, zij dan ook een identiteitsbewijs moeten hebben van die ander.
“Dat staat nergens!”
“Dat was nooit zo”
“Het is mijn moeder, kom op zeg”
“Dat hebben jullie lekker geregeld, krijg de (tering…. of zelf in te vullen).

En dan het formaat van de stembiljetten. Behangpapier. De opmerkingen: milieu, zonde, belachelijk, cursus opvouwen nodig, tjezus.
Ik ben het eens met het ridicule van het formaat. Dat moet toch slimmer kunnen! Wie heeft een idee? Hoe zet je 19 partijen op een lijst? ’s Avonds na negen uur hebben wij die 1639 stembiljetten eerst open moeten vouwen voordat we aan de slag konden.
Er valt nog zoveel meer te vertellen maar gelukkig is Geert Wilders net niet de grootste.

1 reactie

HansB 21 maart 2014 at 14:47

Ik stem in Rijswijk. Kom rond 11 uur in het stembureau, behalve twee mensen achter de tafel… niemand!
Ik zeg: in Afrika staan mensen een dag in de rij omdat ze mogen en het is er nog gevaarlijk ook.
Antwoord: ja het is hier erg rustig, maar … de burgemeester en zijn vrouw zijn wel hier geweest om te stemmen.
Ik: en nou ik ook nog.
Er zijn bij dat bureau toch nog 627 stemmers geweest van de 20546.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden