Te druk met je eigen geluk

Vanmorgen werd ik te laat wakker met dit liedje in mijn hoofd:

Dat is gebeurd, van de week
toen ik even niet keer
want ik had het te druk
met mijn eigenlijk geluk

Ik weet niet of het echt de aanleiding is maar veelzeggend is het wel:

Gisteren hoorde ik ergens op het nieuws het afgrijselijke bericht dat er 700 vluchtelingen waren omgekomen doordat de boot waarop zij zaten, kapseisde. Nu lees ik dat het er minder kunnen zijn maar de lichamen van 240 mensen zijn al geborgen en er zijn honderden vermisten.
Vanmorgen kijk ik online op de verschillende voorbladen van kranten. Niets. Er staat niets over deze 700 mensen. Heb ik het gedroomd dan? Ik google op ‘zevenhonderd mensen verdronken’ en kom op de site van de NOS die hierover inderdaad bericht. Waarom staat dit niet levensgroot in Telegraaf Dikke Lees Dit Nu Eens SCHANDELetters? Niets. Ook niet op de site van het AD. Wat staat er wel? Patty Brard boos om LUV-book (Telegraaf) en Ouders klagen over het zwemdiploma halen (AD).

Wie waren deze 700 mensen, waar wilden ze naartoe, waar wilden ze van af? Wie waren hun ouders, hun kinderen en wat waren hun dromen en wensen?

En wanneer gaan wij wat doen?

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden