Tandem, goed voor elke relatie

Tijdens het familieweekend hebben we acht tandems gehuurd. Dus we zijn een bezienswaardigheid in de Limburge heuvels. Ik moet eerlijk zijn: we hebben de heuvels gemeden, het was al lastig genoeg. Wat ik me niet gerealiseerd had is dat je dit echt ‘samen’ moet doen. Je moet, 1, 2, 3, zeggen voordat je van start gaat. Doe je dat niet, dan gebeurt wat er mij gebeurde, ik zit voorop stap op de trapper en word gelijk een meter de lucht in getorpedeerd. (Achterop zat een zwaargewicht…). Voorop zitten is voor controle-freaks. Voor mij dus. Maar al die verantwoordelijkheid weegt zwaar dus halverwege geef ik aan te willen ruilen. Ik heb dat precies vijf trappen volgehouden. Mijn hangen aan het stuur beloofde niet veel goeds voor beide rijders. Vriendin gaat weer voorop.

Soms is het parcours zwaar maar waar we in het begin afstapten, redden we steeds meer samen. Op de tel, op de maat, fietsen we omhoog. Het laatste stukje, vals plat is valser dan vals. Ik roep achteruit: “Trap je wel mee?”. Vriendin zit hijgend tegen mijn rug aan en heeft niet eens adem genoeg om mij van repliek te dienen. Ik zeg heel snel ‘sorry’.

Het was leuk, leerzaam en we hebben echt een prima relatie. Dat heeft deze aktiviteit maar weer eens bewezen.

1 reactie

Jolande 28 maart 2012 at 23:10

Beste Anja,

Ik ben opzoek naar een songtekst schrijver voor een nummer die ik wil op gaan nemen. heb u interesse?

U kunt mij e-mailen naar: jolande.vb@hotmail.com

Mvg, Jolande van Beeren

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden